Den bedste behandling for spinal stenose

Den bedste behandling for spinal stenose

Spinal stenose er en unormal indsnævring af rygkanalen, der forårsager kompression eller klemning af rygmarven og nerverne, som udstråler fra det berørte område. Slidgigt-relateret knogleskade er den mest almindelige årsag til spinal stenose.

Symptomer

Symptomer afhænger af, hvor fornemmelsen af ​​rygsøjlen er placeret. Komprimerede nerver i den nedre rygsøjlen kan forårsage smerte og kramper i dine ben. Smerten er mest mærkbar efter at have stået i lange perioder eller når man går. Kompression af nerver i nakken kan føre til smerter i nakke, skuldre, arme og hænder. En herniated disk kan klemme nerver i rygkanalen og forårsage prikking, følelsesløshed eller muskelsvaghed, der udstråler fra din hofte ned på benets bagside. I alvorlige tilfælde kan tarmfunktionen blive påvirket.

Diagnose

Diagnosen begynder med en fysisk undersøgelse for at teste reflekser og kropsbevægelser. Din læge kan bestille røntgenstråler, men en MR- eller CT-scanning vil vise endeligt, hvis spinalstenose er årsagen til din smerte.

Behandling

Til mild smerte er antiinflammatoriske lægemidler som aspirin eller ibuprofen den første behandlingslinie. Din læge kan få dig til at arbejde med en fysioterapeut for at hjælpe med at opbygge styrke og fleksibilitet i rygsøjlen. For moderat til svær smerte, vil en rygbøjle hjælpe med at støtte rygsøjlen. Begræns din aktivitet og arbejd en øvelsesrutine i gradvist som at gå eller cykle. Epidural steroid injektioner, der indeholder kortikosteroider, kan reducere betændelse omkring de berørte nerver, hvilket giver betydelig lindring. Men fordi kortikosteroider kan forårsage mange bivirkninger, bør der kun administreres tre skud hvert år.

Kirurgi

I svære tilfælde af spinal stenose kan det være nødvendigt med kirurgi. Decompression laminectomy er fjernelsen af ​​ekstra knoglemasse, der har udviklet sig og komprimerer nerverne. Denne procedure giver nerverne mere plads og bør reducere smerte. Spinal fusion kan udføres separat eller i forbindelse med laminektomi. Denne procedure kombinerer to eller flere hvirvler sammen for at give mere støtte til rygsøjlen.

Hjem Remedies

Hold dine led og rygsøjle sund ved at udøve regelmæssigt, hvilket hjælper med at opretholde spinalstyrke og fleksibilitet. Hvis du sidder i lange perioder, skal du sørge for, at du har en stol, der understøtter din bageste ryg. Vælg en fast madras og brug puder til støtte under dine knæ. Oprethold en sund vægt, da overvægt er ubetydelig, sætter ubehagelig stress på ryggen og leddene.

Del:
Kommentarer