Dele og funktioner af en autoklave

Dele og funktioner af en autoklave

En autoklave, hvad enten det skal bruges i et medicinsk kontor, kropskunstsalon eller skønhedssalon, er i det væsentlige en trykkomfur, der bruges til at dræbe bakterier og vira. På grund af tryk og overophedet damp vil en autoklave ødelægge mikroorganismer på metalgenstande, der anvendes i disse indstillinger, hvilket gør det muligt at genbruge metalgenstande uden risiko for infektion. Medicinske og forskningslaboratorier bruger også autoklaver steriliserer kulturmedier, før de dyrker bakterier til forsøg. Autoklaver har fire grundlæggende dele.

Vandindtag

En autoklave har brug for vand for at gøre dampen brugt til sterilisering. Mindre modeller vil have et reservoir, der kræver, at du genpåfylder det før brug, som med en kaffemaskine. Store stående modeller, som dem, der anvendes i laboratorier, vil have vandindtag eller slange, så brugeren kan pumpe vand direkte ind i maskinen.

Kammer

Kammeret er det rum, hvor brugeren placerer genstande til sterilisering. I kammeret er trådholdere som dem i en opvaskemaskine, som vil holde forskellige genstande oprejst eller ligge og tillade dampindtrængning fra alle vinkler.

Kontrolpanel

Kontrolpanelet giver brugeren mulighed for at tilpasse autoklaveringsprocessen. Nogle materialer kan modstå højere temperaturer, mens nogle skal autoklaveres ved lavere temperaturer i længere tid. Varmen, trykket og tiden vil variere med hver type emne autoklaveret, hvilket skaber behovet for et kontrolpanel. Nogle autoklaver vil omfatte automatiserede indstillinger til specifikke autoklaveringsfunktioner; Disse modeller vil have "hurtige knapper" for disse indstillinger.

Maskineri

Autoklaver skal have et luftpumpesystem for at fjerne iltet i kammeret og skabe et vakuum, som derefter fylder med tryksat damp dannet fra vandet i reservoiret. Vandet bliver opvarmet enten via et varmeelement inde i vandreservoiret eller en varmegenererende mekanisme, som helt omgiver reservoiret.

Del:
Kommentarer