De bedste sko til problemfødder

De bedste sko til problemfødder

Hvis dine fødder er flade, sårede, smertefulde eller mærkeligt formede, kan det være udfordrende at finde behagelige sko. Og selvfølgelig kan selv normale fødder blive beskadiget af sko, der ikke går med dine fødders naturlige strømning. Alle ønsker gode sko, men de med problemfødder bør ikke risikere at betale prisen på deres helbred.

Korrekt pasform

Nogle gange er smerte og ubehag fra sko forårsaget af ukorrekt pasform. Få dine fødder målt af en læger eller skoforhandler til at bestemme din sande skostørrelse.

Du kan finde ud af, at dine fødder har to forskellige størrelser. Hvis ja, gå med den større størrelse. Vælg sko, der passer godt der skulle være omkring en halv tomme mellemrum mellem din længste tå og skodens spids. Skoene skal føle sig godt tilpas i butikken - lad dig ikke narre ved at tro, at de vil "bryde ind". Når du prøver på sko, skal du bære de strømper eller sokker du normalt vil have med den slags sko.

Platte fødder, buksmerte og plantarfasciitis

Hvis dine fødder mangler buer, skal du vælge sko, der har en naturligt buet buen eller slidbøjede indlægssåler. Indlægssåler og hælkopper kan også hjælpe med at behandle plantar fasciitis (hælesmerter). Se efter sko med tykke såler og god bue støtte.

Høje hæle

Iført høje hæle er blevet kaldt en moderne form for kinesisk fodbindende. Det er ingen hemmelighed, at de er dårlige for dine fødder, men de fleste kvinder vil insistere på at bære dem alligevel. Hvis du er en af ​​dem, så prøv at kigge efter sko med masser af tårum, forstærkede hæle og polstret indlægssåler. Hold den tid, du bruger med på hæle, til et minimum.

Andre problemer

Din læge eller podiater skal kunne anbefale fodtøjsvalg til andre problemer. For eksempel bør en med hammer tå bære sko med ekstra lodret plads. Hvis du bruger meget tid på at gå eller løbe på hårde overflader, skal du bære sko med blødere såler for at dæmpe fødderne. Prøv ikke at bære det samme par sko igen og igen (medmindre andet er angivet af din læge).

Del:
Kommentarer