De bedste øvelser til fitness efter knæudskiftning

De bedste øvelser til fitness efter knæudskiftning

Efter en knæskifteoperation er motion og fysioterapi de vigtigste aspekter af dit opsving. Øvelserne starter med enkle trin for at øge mobiliteten i dit knæ. Disse øvelser kan først være vanskelige, men de skal startes så hurtigt som muligt. Nogle patienter begynder fysioterapi i genopretningsrummet umiddelbart efter operationen.

Øget mobilitet

Øvelserne, som du vil gøre umiddelbart efter din knæskiftekirurgi, øger din mobilitet og bevægelsesområde. Denne vigtige fase af dit opsving vil påvirke din evne til at udøve fitness i senere stadier. Indtil du er kommet tilbage fra din knæoperation, kan du gå for at holde din krop fysisk fit. I de tidlige dage efter dit knæudskiftning skal du sørge for, at dine trin er lige, og din gang er jævn. Til sidst vil du kunne gå uden en stok eller krykker, da din udholdenhed og muskler bygger. Gåture er en af ​​de bedste måder at hjælpe dit knæ til at gendanne og holde sig i orden efter operationen.

Brug af træningsudstyr

Brug en motionscykel til at forbedre tilstanden af ​​dine benmuskler og for at få en del aerob aktivitet. Du kan øge spændingen på cyklen omkring fire til seks uger efter operationen. Træning på en stationær cykel lægger ikke stor vægt på dit knæ, men det vil øge din styrke. Opdel din træning i to sæt på 15 minutter hver på cyklen, før du bygger op til 30 minutters træning. En tredemølle er en anden måde at holde sig i form uden at skade dit knæ. Brug sikkerhedsskinnerne på løbebåndet for at hjælpe med at understøtte din vægt, mens du genvinder operationen. Sørg for, at du ikke læner dig væk fra det berørte knæ og holder dine skridt ensartede og konsekvente. Når du øger din styrke, vil du være i stand til at bruge mere tid på løbebåndet for at holde din krop i form.

Vægt træning

Læg vægt på dine ankler for at øge modstanden og opbygge styrke i dine benmuskler. Vent omkring fire til seks uger efter knæskifteoperationen, før du tilføjer ankelvægte til din træningsrutine. Tilføj vægt til gulv øvelser som ben hævninger og knæ bøjninger, som du ligger ned. Den ekstra vægt øger styrken af ​​musklerne i dit ben, der støtter dit knæ. Diskuter din udvikling med din fysioterapeut og læge, før du tilføjer yderligere øvelser til din rutine. Øvelse fordele dit opsving og holder resten af ​​din krop pasform, mens du genvinder knæskiftkirurgi.

Del:
Kommentarer