De bedste måder at beregne termisk effekt af motion på

De bedste måder at beregne termisk effekt af motion på

Du kan beregne den termiske effekt af motion på en række forskellige måder, og hver har sine fordele og ulemper. Den mest præcise metode bruger en procentdel af din individuelle VO2 reserve multipliceret med 5 kalorier pr. Minut. Denne metode kræver imidlertid en række matematiske formler og en præcis øvelse test for at bestemme din VO2 reserve. Lettere metoder bruger hjertefrekvens, metaboliske ækvivalente værdier og online regnemaskiner.

Termisk effekt af øvelse defineret

Den termiske effekt af motion er simpelthen antallet af kalorier du brænder under træning, der er ud over resten. De faktorer, som den mest effektmæssige termiske effekt er din vægt, træningsintensitet og arbejdsbyrden af ​​den aktivitet, du laver. En person, der vejer mere, vil forbrænde flere kalorier pr. Minut end en lysere person, der udfører samme arbejdsbyrde. På samme måde vil de personer, der er mere egnede, brænde flere kalorier end den mindre pasformede, der arbejder med samme intensitet, fordi den person, der passer bedre, kan udføre en større arbejdsbyrde på dette indsatsniveau.

Den mest nøjagtige metode er ikke den bedste

VO2 måler, hvor meget ilt din krop bruger per kilo kropsvægt pr. Minut. Det varierer med dit aktivitetsniveau, og den øvre grænse er begrænset af dit niveau af aerob fitness. VO2-reserve er forskellen mellem den maksimale værdi, som er forskellig for alle, og din hvilende VO2, som er ensartet 3,5 milliliter / kg / minut for alle. Hvis du var i stand til præcist at bestemme din VO2-reserve for en given aktivitet, kan du formere antallet med 5 kcal / min og få det nøjagtige antal kalorier, der brændes pr. Minut. Dette gør at VO2 er den mest præcise metode til beregning af termisk effekt. Desværre er det svært kompliceret at finde din VO2-reserve, der indebærer en klinisk øvelse og en række matematiske ligninger.

Brug hjertefrekvens til at estimere termisk effekt

Brug af puls kan være en nem og ret præcis måde at beregne termisk effekt på. Mens det vil være mere præcist, hvis du kender din VO2 max, er det stadig muligt at få et godt skøn uden det. De variabler, du skal vide, er din gennemsnitlige træningshastighed, køn, alder, vægt og minutter med motion. Du tilslutter derefter disse oplysninger til en online-regnemaskine, som vil estimere kalorier brændt pr. Minut. Calorie Calculator indbygget i din pulsmåler kan være lige så præcis, så længe du har programmeret dine personlige oplysninger i den. Begrænsende faktorer for pulsbaserede beregninger omfatter stress, medicin eller medicin og dehydrering, som alle kan påvirke din puls.

Brug af METs og Online Activity Calculators

Metabolisk ækvivalent, eller MET repræsenterer et flertal af den mængde energi en person bruger i hvile. Et MET er lig med 1 kalorie pr. Kg legemsvægt pr. Time. Den termiske effekt for specifikke aktiviteter beregnes ved at multiplicere denne formel ved forudbestemte faktorer, der er baseret på aktivitetsintensitet. Disse multiplikationsfaktorer findes i Compendium of Physical Activities, men de er også grundlaget for mange online kalorieindberegninger. En af de nemmeste måder at beregne termisk effekt på er ved at tilslutte din vægt og tid til motion i en online-regnemaskine til den specifikke aktivitet, du har udført.

Del:
Kommentarer