Cymbalta Vs. Zoloft

Cymbalta Vs. Zoloft

Cymbalta og Zoloft er to velkendte lægemidler, der generelt er ordineret til depression, men de adskiller sig væsentligt. De to antidepressiva er ofte aktivt sammenlignet baseret på deres forskelle. For dem, der søger mental hjælp gennem medicin, er det vigtigt at kende detaljerne, forskellene og virkningerne af hvert lægemiddel, inden de beslutter sig for, hvilken en skal tage.

Funktioner

Cymbalta er et selektivt serotonin og norepinephrin reuptake inhibitor (SNRI) antidepressivt middel. Det antages at korrigere den kemiske ubalance af serotonin og norepinephrin i hjernen ved at blokere sin serotonin genoptagelse, der behandler alvorlig depression. Det bruges ogsĂĄ til kronisk smerteforstyrrelse og de med diabetes, der lider af smerte i nerveskade.

Zoloft er et selektivt serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiv middel. Det plejede at behandle depression, panik og angst, post-traumatiske stresslidelser (PTSD), præmenstruel dysforisk lidelse (PMDD) og obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Zoloft korrigerer den kemiske ubalance af serotonin i hjernen ved at øge serotoninniveauet samtidig med at serotonin genoptages.

Væsentlige faktorer

Cymbalta kommer i 20 mg, 30 mg og 60 mg kapsler, der er specielt designet til gradvis frigivelse af tid. Det generiske navn for Cymbalta er Duloxetin. Den mest almindelige producent af Cymbalta er Eli Lilly. Cymbalta er ikke godkendt til børn.

Zoloft kommer i 25 mg, 50 mg, 100 mg tabletter og 20 mg / ml oralt koncentrat. Det generiske navn for Zoloft er Sertraline. Den mest almindelige producent af Zoloft er Pfizer. Zoloft har ikke været FDA godkendt til børn, der lider af depression, men Zoloft har været FDA godkendt til behandling af OCD hos børn.

Overvejelser

Både Cymbalta og Zoloft kan ikke tages i kombination med nogen monoaminoxidasehæmmere (MAOI'er). Smerter, feber og gigt medicin kan forårsage lettere mærkning eller blødning, når du tager enten Cymbalta eller Zoloft. Inden du tager Cymbalta, skal du rådgive din læge, hvis du tager blodfortyndere eller visse antibiotika. Inden du tager Zoloft, skal du rådgive din læge, hvis du tager blodfortyndere eller hjerterytme medicin.

Bivirkninger

Bivirkningerne af Cymbalta er generelt de samme som Zoloft. Nogle almindelige bivirkninger findes i begge medikamenter, men er ikke begrænset til at opleve tør mund, døsighed, mild kvalme, forstoppelse, gas, søvnløshed, ledsmerter, vægtændringer, nedsat seksuel drev eller impotens. De mere alvorlige virkninger, der deles af begge, omfatter, men er ikke begrænset til mavesmerter, feber, appetit og vægtsvingninger, stive muskler, hjerte tremor, hovedpine, hukommelsesproblemer, svaghed, tab af koordination eller lav vejrtrækning.

Advarsler

Almindelige over-the-counter medicin såsom forkølelse eller allergi medicin eller søvninducerende såvel som ordineret medicin til anfald eller angst kan øge døsighed, ofte forårsaget af både Cymbalta og Zoloft. Både Cymbalta og Zoloft menes at forårsage skade på spædbørn af gravide eller ammende kvinder. Betingelser som lever- eller nyresygdom, anfald eller epilepsi og bipolar lidelse er yderst følsomme for Zoloft's bivirkninger.

Del:
Kommentarer