Cykelventilstængetyper

Cykelventilstængetyper

Der er tre typer cykelventilstænger i brug: Schrader, Presta og Woods / Dunlop. Woods eller Dunlop ventil stil stil er meget sjældnere end de to andre. En hvilken som helst hjulfælge, der passer til en Schrader-ventil, kan også passe til en Woods eller Presta-ventil. En hjulfælge designet til Presta ventiler skal udbores for at passe Schrader eller Woods ventiler. Derudover opblæser nogle pumper kun Schrader- eller Presta- og Woods / Dunlop ventiler, selv om mange rummer alle typer.

Presta Valve

Du vil se Presta-ventiler på de fleste cykelrør, herunder rørformede eller "slangeløse" dæk. Presta ventiler er lange og mager, med en møtrik på toppen, der beskytter den nedtryksfrie ventilpind fra bevægelse og udluftende luft. En ringformet møtrik skruer på Presta ventilens krop og holder den fast på plads mod kanten for nem opblæsning. Presta ventiler behøver ikke at blive afskåret, selv om de kommer med en hætte kun beregnet til at beskytte det indre rør fra ventilens skarpe kanter, når røret rulles op.

Schraderventil

Schrader ventiler, set på mountainbikes, børns cykler og alle typer af casual cykler, er den samme ventiltype, du vil se på bildæk. Ventillegemet er kortere end det for en Presta, og den nedtrykbare pin sidder inde i ventilstammen i stedet for på toppen af ​​den. Ventilen indeholder også en fjederbelastet kerne, der forhindrer luftlækage, når stiften ikke presses. Schrader ventiler skal dækkes med hætten, der følger med hvert indre rør for at beskytte indersiden af ​​ventilen mod snavs, snavs og vand.

Woods / Dunlop Valve

Woods eller Dunlop ventiler har karakteristika af både Schrader og Presta ventiler. Selvom ventilens bund er ens i bredden af ​​en Schrader-ventil, er topdelen ens i bredden af ​​en Presta-ventil. En ring skruer på ventilhuset for at holde den mod fælgen, ligesom en Presta-ventil. I modsætning til Presta-ventilringen danner Woods eller Dunlop-ventilringen en lufttæt tætning mellem ventilen og røret. Ventilringen skal være lufttæt, fordi ventilen selv ikke er; det er udskifteligt, og du kan flytte det fra et slidt rør til et nyt rør.

Del:
Kommentarer