Crawling Sensations Associated With Nerve Damage

Crawling Sensations Associated With Nerve Damage

En uhyggelig, krybende fornemmelse i huden, måske med en stikkende eller brændende følelse, kaldes paræstesi. I almindelighed springer fornemmelsen op i arme, ben, hænder og fødder, men det kan forekomme andre steder i kroppen. Hvis du falder i søvn liggende på din arm eller en anden kropsdel, kan du opleve en pins og nåles følelse ved opvågnen, fordi du har lagt vedvarende pres på en nerve. Dette kaldes midlertidig paræstesi, fordi den hurtigt går abates.

Ă…rsager

De krybende fornemmelser kan ogsĂĄ forĂĄrsages, hvis du lider af det, der kaldes et nervesangrebssyndrom, sĂĄsom karpaltunnelsyndrom, hvilket resulterer i skade pĂĄ perifere nerver. Ud over at producere krybbefornemmelserne kan du ogsĂĄ opleve smerter, hvis du har perifer nerveskader.

Yderligere faktorer

De, der har lidt slagtilfælde, encefalitis, tværgående myelitis og / eller multipel sklerose kan også opleve paræstesi. Hvis en tumor eller vaskulær læsion er til stede og presser mod rygmarven eller hjernen, kan paræstesi resultere i, ifølge National Institutes of Neurological Disorders and Strokes. Parastesi betragtes som en kronisk tilstand, når den er forårsaget af en underliggende tilstand som nerveskader eller en neurologisk sygdom.

Andre overvejelser

Celiac sygdom kan resultere i krybende fornemmelser, ifølge Cureresearch. Dette er en fordøjelsessygdom, der resulterer i skade på tyndtarmen. Denne sygdom, som betragtes som en autoimmun sygdom, forstyrrer assimileringen af ​​næringsstoffer fra mad. Dem, der har denne betingelse, kan ikke spise gluten, et protein, der findes i byg, rug, hvede og undertiden havre. Når denne tilstand er til stede, vil en persons ben tingle, og de krybende fornemmelser kan forekomme på grund af nerveskader.

Udfaldet af diabetes

Diabetisk perifer neuropati er en af ​​de mest almindelige årsager til parastesi. Når en person har denne tilstand, opstår nerveskade i fødder, tæer og nogle gange i hænderne. De mest almindelige symptomer på diabetisk perifer neuropati omfatter prikkende, prikkende og brændende fornemmelser, kramper, skarpe smerter, ufølsomhed overfor temperatur eller smerte eller fuldstændig følelsesløshed. Sener på begge sider af kroppen kan blive beskadiget. Symptomerne kan være værre om natten.

Hvordan neuropati opstĂĄr

Skaden opstår i nerverne, når blodsukkerniveauet forbliver for højt for længe. Dækket på blodkarrene, der transporterer ilt til dine nerver, kan blive beskadiget, ligesom dækket på dine nerver kan. Når en nerve er beskadiget, kan den stoppe med at sende meddelelser i hele kroppen eller det kan sende den forkerte besked eller sende den for langsomt, ifølge National Institutes of Health.

Del:
Kommentarer