Cortison Bivirkninger

Cortison Bivirkninger

Cortison er et kortikosteroid, der anvendes til behandling af alvorlige allergier, arthritis, hudforhold, lupus, psoriasis og vejrtrækningsforstyrrelser. Medikamentet virker ved at undertrykke frigivelsen af ​​stoffer i kroppen, der forårsager betændelse og hævelse. Som med de fleste steroide medicin er der en række bivirkninger forbundet med at bruge dette lægemiddel.

Almindelige bivirkninger

Som nævnt er der visse bivirkninger forbundet med brugen af ​​denne medicin. Nogle af disse bivirkninger omfatter humørsvingninger, acne, søvnløshed, øget svedtendens, svimmelhed, døsighed, hovedpine, tør hud, udtyndingshud, oppustethed, kvalme, mavesmerter og ændringer i placeringen af ​​kropsfedt. Mens disse betragtes som de mest almindelige bivirkninger forbundet med brug af kortison, påvirker de kun et lille antal brugere.

Alvorlige bivirkninger

Desværre er der også en række alvorlige bivirkninger forbundet med at bruge denne medicin. Nogle af disse bivirkninger omfatter hurtig vægtforøgelse, synsproblemer, alvorlig depression, anfald, åndenød, blodige afføring, hoste op blod, lavt kalium, ekstremt højt blodtryk og pancreatitis. Disse bivirkninger er også meget sjældne og påvirker ikke en stor mængde brugere.

Vigtige sikkerhedsoplysninger

Cortisone har været kendt for at forårsage øget svimmelhed og døsighed hos brugere, og det anbefales stærkt, at brugerne ikke bruger nogen type maskiner (herunder biler), mens de bruger denne medicin. Brug ikke denne medicin, hvis du er allergisk over for kortison eller hvis du har en svampeinfektion overalt i din krop. Steroid medicin kan svække din krops immunsystem. Som følge heraf anbefales det at holde sig væk fra alle med sygdom eller sygdom i løbet af behandlingen.

Anvendelse

Brug altid kortison som det blev ordineret af din læge og aldrig i doser, der overstiger det, der er anbefalet på etiketten. Lægemidlet indgives i injektionsform og skal udføres af en læge i en medicinsk indstilling. Cortisone vil give brugerne en følelse af smertefrihed i det berørte område, men muskelen er stadig modtagelig for skade. Det anbefales at behandle det berørte område (uanset hvor helet det kan føle) som om det stadig er såret.

Advarsel

Hvis du oplever nogen af ​​ovenstående bivirkninger, skal du straks kontakte din lokale læge.

Hvis der er mistanke om overdosering, skal du kontakte dit lokale giftkontrolcenter og gå direkte til nærmeste akutrum.

Cortisone er kun beregnet til lindring af inflammation og bør aldrig bruges til anden medicinsk tilstand, medmindre lægen specifikt har ordineret det.

Del:
Kommentarer