Chia: Ulemper og advarsler

Chia: Ulemper og advarsler

Chia spirer og frø er en gavnlig tilsætning til enhver kost. Fremme som en gammel superfood, chia frø dateres tilbage 500 år til aztekerne. Belastet med Omega 3 olier, protein, fiber, calcium og andre næringsstoffer, er chia frø en komplet mad ifølge Self Nutrition Data. En advarsel for enhver ernæringsmæssig mad, herunder chia, er, at moderering er en nøgle til at undgå mulige ulemper.

Sundhedsbetingelser

Wellness, en online sundhedsressource, advarer om brugen af ​​chia til personer med lavt blodtryk eller medicin til hjertesygdomme for at undgå additiv virkninger. Det advarer også om, at personer, der tager blodfortyndere, kan have en øget blødningsrisiko. Chia kan også ændre den måde, hvorpå leveren bryder ned medicin, hvilket kan føre til ineffektivitet af stoffet.

Tarmsmerter

En enkelt en-ounce servering af chia frø indeholder 11 gram fiber; det er 42 procent af USDA's daglige anbefalede værdi, baseret på informationer fundet på Self Nutrition Data. Personer med en diæt, der er højt i animalsk protein og lavt i fiber, der begynder at indtage chia frø, kan finde, at tilsætningen af ​​et sådant højfiberindhold vil i begyndelsen forårsage tarmsmerter, når fiberen bevæger sig gennem tarmkanalen. Folk, hvis tarm er ret inaktive, bør begynde med at indtage mindre dele af chia frø eller spirer, indtil tarmkanalen bliver vant til sundere bevægelser.

Hydrofile kolloider

Hydrofile kolloider er "et vandigt, gelatinerende, limlignende stof", der danner de underliggende strukturer af alle levende celler, ifølge William Anderson of Living and Raw Foods. Chia frø er tætte i hydofile kolloider, der absorberer 9-12 gange deres vægt i vand. Denne kvalitet er faktisk gavnlig for at opretholde hydrering for cellerne i kroppen og til at kontrollere kolesterol og blodsukker. En standard servering er en ounce eller en spiseskefuld frø. Advarslen vil være for alle, der spiser chia frø og drikker væsker. Forbruger større portioner kan vise sig ubehageligt, når frøene begynder at svulme inde i maven.

Brændt og bestrålet

Ristning nødder og frø er en fælles fremstillingsproces for at øge smag og holdbarhed, ifølge hjemmesiden Spørg Dr. Sears, af en familie af børnelæger. Ulempen med stegning er det kan ændre de essentielle fedtsyrer og forårsage tab i andre næringsstoffer. Bestråling er en proces, der dræber bakterier, svampe og insekter, samtidig med at holdbarheden forlænges. Bestrålede chia frø vil også lide de samme dårlige virkninger som stegning. Bundlinjen er ristning og bestråling dræbe de gavnlige enzymer i chia frø. Du bør købe chia frø rå og spise dem rå, når det er muligt for de bedste fordele.

Tillidskilder

Køb kun chia frø fra betroede kilder, som frøene vokser i Mexico og Sydamerika. Der kan være tvivlsomme landbrugsrenoveringspraksis baseret på de øgede rapporter om E. coli og salmonellaforurening i de seneste år. Voksne kan ikke vaske chia frø; de ryster dem rene af snavs. Det er afgørende, at kilden bruger naturlige gødninger, der ikke forurener frøene. Certificeret økologisk er altid en god mulighed, men omkostningerne og papirarbejdet for landmændene at modtage certificeret økologisk klassificering er ofte uoverkommelig. En betroet distributør eller landbruger, der producerer afgrøder til de samme standarder som økologisk, kan levere den samme høje kvalitet til en lavere pris til forbrugeren.

Del:
Kommentarer