Chelated Iron Vs. Regelmæssige jerntabletter

Chelated Iron Vs. Regelmæssige jerntabletter

Jern kosttilskud bruges til at opretholde sunde jernniveauer og forebygge eller behandle anæmi. Disse kosttilskud kommer i to former: chelateret jern og jernholdigt sulfat (ikke-chelateret jern).

Betydningen af ​​jern

Jern er en afgørende bestanddel af hæmoglobin, som er nødvendigt for at transportere oxygen gennem hele kroppen. Jernmangel, også kendt som anæmi, kan forårsage træthed, svimmelhed og åndenød.

Hvad er chelateret jern?

Chelateret jern har gennemgået en proces, der binder den sammen med aminosyrer. Denne proces gør jern mere ligner jern, der forekommer naturligt i fødevarer.

Hvorfor anvendes chelateret jern?

Nogle mener, at chelationsprocessen gør jernet lettere absorberet gennem cellevægge.

Er chelateret jern bedre end almindelig jern?

Der er debat om, hvorvidt chelateret jern er bedre end almindeligt jerntilskud. Ingen undersøgelser har vist, at begge typer er bedre for mennesker eller dyr, men chelateret jern har vist sig at være mere gavnligt for planter. Det er svært at måle effektiviteten hos mennesker, fordi der er mange faktorer involveret i jernabsorption.

Hvem har brug for jerntilskud?

En person bør kun tage jerntilskud, efter at hans eller hendes læge har bekræftet, at der er en jernmangel. Risici for at tage for meget jern omfatter hjerte og leverskade.

Del:
Kommentarer