Champions League Qualification Rules

Champions League Qualification Rules

UEFA Champion League er verdens største klub fodboldkonkurrence. Det foregår hvert år og har de bedste fodboldklubber fra hele Europa. Det begynder med kvalificerende runder i juli, inden der går frem til to hold tilbage for at bestride finalen i maj det følgende år. 2009-finalen slog NFLs Super Bowl til titlen på verdens mest overvågede sportsbegivenhed, der tegner et publikum på 109 millioner mennesker.

Kvalifikation

For at kvalificere sig til Champion League skal et hold slutte i deres egen indenlandske liga. Nogle ligaer modtager flere kvalifikationssteder end andre med Europas stærkeste ligaer tildelt flere steder end de svagere konkurrencer. De tre stærkeste ligaer, som vurderet af UEFA, modtager fire pladser i Champions League. Dette er den engelske Premier League, Italiens Serie A og La Liga i Spanien. Svagere indenlandske ligaer kan modtage tre, to eller endda bare ét sted. Vinderen fra det foregående år kvalificerer uanset ligaposition.

Kvalificerende runder

De vigtigste konkurrencer har 32 hold opdelt i otte grupper på fire. 21 hold fra de stærkeste ligaer i Europa plus det forsvarende mesterlag kvalificerer sig direkte til gruppestadierne. De resterende 10 hold er besluttet på resultatet af fire kvalificerende runder, hver besluttede over to kampe, et hjem og en væk. Ligaer placeret 1-3 af UEFA sender tre hold direkte ind i hovedkonkurrencen og en til kvalifikatørerne. Leagues rangeret 4-6 har to automatiske kvalifikatorer og de rangerede 7-13 har en. Alle andre hold spiller i kvalifikatørerne.

Kvalifikation Frø

For de nationale ligamester er stien til hovedtrækningen lidt lettere. Den første kvalificerede runde er anfægtet af Champions of the leagues rangeret 50-53 af UEFA. Vinderne går igennem for at mødes ligaerne i ligaerne rangeret 17-49, som går ind i anden kvalifikationskamp. Ved den tredje kvalificerede runde afholdes Champions fra ligaer 14-16 til den fjerde kvalificeringsrunde, der bestemmer hvem der går videre til den endelige konkurrence. Ikke-mestere fra nationale ligaer deltager i konkurrencen på samme måde som dem fra de stærkeste ligaer, der modtager byerne til de senere kvalificerede runder. Mester og ikke-mestere kan ikke mødes i kvalifikation.

Squad Krav

Udover de kvalificerede runder skal holdene opfylde nogle specifikke squad krav til at spille i konkurrencen. Hold skal have fire spillere, der tilbragte tre års træning i landet klubben er baseret på mellem 15 og 21 år. De skal også have fire spillere, der trænede i tre år i klubben mellem 15 og 21 år. I løbet af de næste tre år skal holdene opfylde strenge regler for deres økonomi og gæld, der skal gives adgang til konkurrencen. Disse regler er designet til at forhindre klubber, der lever af gæld og bruger mere end de tjener.

Del:
Kommentarer