Carotid Artery Pain

Carotid Artery Pain

Ligesom med alle andre arterier i kroppen, kan halspulsårerne udvikle visse medicinske tilstande, der får dem til at blive svage, smertefulde og ude af stand til at udføre sig korrekt. Hvis du føler smerte langs siden af ​​din nakke eller ansigt, kan det være forbundet med carotidarterierne. Det er vigtigt at tale med din læge, hvis denne smerte bliver alvorlig eller varer i flere dage, da det kan indikere et alvorligt medicinsk problem.

Identifikation

Carotidarterierne er to store blodkar, der forsyner forkanten af ​​hjernen med oxygeneret blod. Blodet leveres til den del af hjernen, hvor tænkning, personlighed, tale, sensoriske og motoriske funktioner styres. Den venstre halspulsår stammer fra aortabuen, mens den højre halspulsår stammer fra brachiocephalicarterien. Du kan mærke pulsen af ​​halspulsårerne på begge sider af din hals, lige under kæbekanten.

Carotidarteriesygdom

Carotid arteriesygdom opstår, når diameteren af ​​carotidarterierne er indsnævret på grund af en opbygning af fedtplak og kolesterol langs de indre vægge af arterierne. Når denne indsnævring sker, bliver det svært for blodet at bevæge sig gennem halspulsårerne. Som følge heraf får hjernen ikke nok blod, hvilket sætter dig i fare for et slagtilfælde. Carotidarteriesygdom er ofte resultatet af en dårlig kost, stillesiddende livsstil, hypertension, rygningssituation, diabetes og en familiehistorie af karotidarteriesygdom.

ĂĄreforkalkning

På samme måde som med enhver anden arterie kan halspulsårerne udvikle arteriosklerose. Denne tilstand er en kronisk sygdom præget af usædvanlig fortykning og hærdning af carotidarterievæggene. Disse unormale ændringer i arterierne får dem til at miste deres elastik. Som følge heraf mister carotisarterierne deres evne til at transportere oxygeneret blod tilstrækkeligt til hjernen. Selvom denne tilstand ligner carotidarteriesygdom, kan den ikke spores til nogen specifik livsstil eller genetiske årsager.

Carotidynia

Carotidynia opstår, når carotidarterierne bliver dilateret eller udbredt på en eller begge sider. Carotidyni kan kategoriseres i tre typer: klassisk, migræne og arteriosklerotisk. Alle tre kategorier af tilstanden involverer smerte eller ømhed i en eller begge carotidarterier; smerten er ofte følt i nakke, ansigt, øre eller hoved. Den carotis sinus kan også forstørres. Smerte forbundet med carotidyni forværres ved at tygge og sluge, og opstår oftest under koldt vejr. Desværre er lidt kendt for årsagen til carotidyni, og det er ofte misdiagnostiseret som tonsillitis eller andre nakkeforhold.

Behandling

En række behandlinger er tilgængelige for disse carotisarteriebetingelser; den korrekte behandling afhænger af den faktiske tilstand og den hastighed, hvormed den har udviklet sig. Hvis patienten lider af carotidarteriesygdom eller arteriosklerose, vil lægen sandsynligvis forlade kirurgi, hvis blokeringen er mindre end 50 procent. I dette tilfælde vil antikoagulerende lægemidler sandsynligvis blive ordineret sammen med ændringer i patientens livsstil. Men hvis blokering er større end 50 procent, er kirurgi normalt nødvendigt for at fjerne plakken eller placere en stent inde i arterien. Carotidyni behandles ofte med antiinflammatoriske lægemidler, som hjælper med at slappe af halspulsårerne, lindre smerten.

Del:
Kommentarer