Caplets Vs. Kapsler

Caplets Vs. Kapsler

Kapsler blev opfundet i Europa i midten af ​​1800'erne. De er to kondenserede udvendige dele, der normalt laves af gelatine, som indkapsler medicin eller vitaminer. Det opløser og frigiver det vedlagte stof i maven. Caplets viste dog ikke frem til midten af ​​1980'erne. Glat overtrukne tabletter, formet som en kapsel, er kapsler let at sluge og opløses hurtigere end en ucoated tablet.

Pris og design

Ucoated tabletter kan produceres hurtigere end kapsler. Derfor er kapsler dyrere. Som en hybrid er caplets et sted imellem men stadig billigere. Designet af caplet blev oprettet for at lindre frygt over manipulering, der opstod under udslæt af mord. Disse mord skyldtes forgiftede, over-the-counter acetaminophen kapsler i 1980'erne.

Tolerance og absorption

Nogle mennesker har psykisk eller fysisk angst om at tage medicin i en fast form, uanset om de ikke er overtrukne tabletter eller gelkapsler - en hybrid af kapsler og væske. De to halvdele af kapslen kan trækkes fra hinanden, så pulveret eller væskemedicinen indeni kan blandes med mad eller drikke for at hjælpe med at få det til maven. Menneskekroppens absorptionshastighed for enten design er imidlertid omtrent den samme, idet kapslerne er lidt hurtigere.

Medicin og kosttilskud

For smertemedicin, jo hurtigere absorberes, jo bedre. De fleste andre receptpligtige lægemidler eller over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen kan kun absorberes af kroppen til en vis grad. Dette gælder vitaminer og andre kosttilskud. Faktisk er vitaminer, der absorberes for hurtigt ind i kroppen, elimineret gennem urinen, så nogle fordele går tabt.

Sikkerhed

Kapsler kan manipuleres, fordi de er to stykker af en ydre skal, der kan adskilles. Derfor kan indholdet udskiftes eller ændres. Kapsler er faste, så det kan ikke ske. Alligevel bør sikkerhedsforseglinger på alle lægemidler og kosttilskud forhindre enhver ændring af enten design.

Del:
Kommentarer