Canderel Bivirkninger

Canderel Bivirkninger

Canderel er et mærke navn på et kunstigt sødemiddel indeholdende aspartam, og er det førende kunstige sødemiddel i Frankrig og Det Forenede Kongerige. Canderels moderselskab, Merisant, markedsfører også lignende sødestoffer Equal and Nutrasweet i forskellige dele af verden, herunder USA.

Canderel har kun få kalorier pr. Gram og er meget sødere end sukker, hvilket gør det til et ideelt sødemiddel til diætmad og drikkevarer.

Brug

Food and Drug Administration (FDA) har anbefalet et acceptabelt daglig indtag på 50 mg / kg legemsvægt, hvilket er over 4.000 mg pr. Dag til en 180 lb. mand. Der er 180 mg aspartam i en 12 oz. dåse af sodavand; Det ville tage over 22 dåser at nå det acceptable daglige indtag.

Canderel bruges ofte af diabetikere, fordi det ikke har nogen virkning på blodsukker eller insulinproduktion. Canderel har mindre bulk end sukker, hvilket kunne have en skadelig virkning på gelé eller syltetøj lavet med det kunstige sødemiddel.

effekter

Den eneste bemærkelsesværdige bivirkning ved Canderel er en lidt bitter eftersmag anekdotisk rapporteret af nogle mennesker. Hovedpine hævdes ofte som en bivirkning, men kontrollerede undersøgelser har udelukket aspartam som hovedpineårsag.

Canderel bryder hurtigt ned i kroppen, der danner phenylalanin, methanol og asparaginsyre. Andre fødevarer, såsom frugt, grøntsager og kød, bryder også ned i disse forbindelser i sammenlignelige mængder, og der er ikke set nogen skadelige bivirkninger.

Overvejelser

Canderel har i sig selv næsten ingen næringsværdi. Canderel er dog altid kombineret med andre ingredienser inden indtagelse. Mange bruger Canderel som led i en vægttabstrategi, men virkningerne af for mange af fødevarer, herunder sukkerfrie, kan stadig forårsage vægtforøgelse.

Canderel bruges også som sukkersubstitut af diabetikere. Mens Canderel ikke øger blodsukkerniveauet, kan andre ingredienser i fødevarer fremstillet med Canderel påvirke blodsukkerniveauet og insulinniveauet

Kontrovers

Spurious internet advarsler og kæde e-mails hævder, at bivirkninger af aspartam omfatter neurotoksicitet, anfald, fødselsdefekter, kræft, multipel sklerose, hjerneskade og meget mere. Disse påstande er i vid udstrækning blevet debunked af velansatte forskere og embedsmænd. Fødevare- og lægemiddeladministrationen, der er ansvarlig for overvågningen af ​​fødevaretilsætningsikkerheden, kalder "aspartam, der sælges under handelsnavne som NutraSweet og Equal, et af de mest grundigt testede og undersøgte fødevaretilsætningsstoffer, agenturet nogensinde har godkendt."

Advarsler

Canderal metaboliserer sig i aminosyren phenylalanin og bør ikke spises af nogen med metabolisk lidelse phenylketonuri (PKU). Overdreven phenylalanin kan også krydse moderkagen og påvirke et udviklingsfoster. På grund af dette kræver FDA alle fødevarer, der indeholder Canderel, til at bære en phenylalanin advarsel etiket. Canderel er dog blevet erklæret sikker for gravide kvinder at bruge.

Del:
Kommentarer