Bungee Jumping Problemer

Bungee Jumping Problemer

De meget rapporterede følelser af eufori efter et bungee jump er produceret af den mere end 200 procent stigning i B-endorphin immunoreaktivitet. De hermed forbundne forhøjelser af blodtryk, hjertefrekvens og mængde blodleukocytter antyder imidlertid, at et antal af kroppens systemer kan blive mere negativt påvirket. Der er også flere individuelle eksempler på problemer, der kan opstå som følge af denne forholdsvis nye aktivitet.

Generelle skader

Skader og dødsfald i forbindelse med bungee jumping er ikke hyppige, men sker nok for at der er grund til bekymring. Eksempler er hoppere, der falder offer for peroneal nerve parese og kvadriplegi. Rapporter om mindre alvorlige traumer har været talrige. En undersøgelse viste, at halvdelen af ​​jumperne på et websted havde en lægelig klage efter deres spring. Disse varierede fra hovedpine, sløret syn, svimmelhed, følelsesløshed og muskelsmerter.

Sikkerhed

Teknikerfejl og udstyrsfejl har været de mest rapporterede problemer forbundet med bungee-hoppe siden starten i 1955. En sådan fatal ulykke skyldtes bungee-rebet, der ikke absorberede den ophobede potentielle energi af den faldende person. Dette førte til at rebet brød, da jumperen nåede bunden.

Generelle øjenproblemer

Bungee jumpers har præsenteret læger med en bred vifte af øjenproblemer, herunder bilaterale subconjunctival kemose og blødninger, periorbital blå mærker og retinale blødninger. En undersøgelse, der blev rapporteret i American Journal of Ophthalmology, beskrev fire patienter med alvorlige bungee cord-relaterede kontusskader. Disse omfattede retinal detachment, hornhinde slid, linse subluxation, iridodialyse, hyphema, sekundær glaukom, glasagtige blødninger og retinal losning. Tre patienter krævede øjenkirurgi, og alle fire led forankring af forreste kammervinkler, hvilket krævede gentagen opmærksomhed.

Orbital Emphysema

Forskere, der skriver i tidsskriftet Medicine & Science i Sports & Exercise, beskrev en 28-årig bungee-hopper, der dived en 160-meter høj bro, der krydsede en flod. Hoppens finale var at mandens hoved dyppede ind i floden. Den pludselige nedsænkning resulterede imidlertid i en sådan forøgelse af lufttryk inde i næse og bihuler, at det førte til et orbital emfysem. Dette tager form i form af en stor hævelse under øjet. Det blev helbredt i fem dage ved et kursus af antibiotika.

Retinal blødning

Muligheden for retinal blødning betyder, at bungee jumpers kan risikere at miste deres syn. En 23-årig kvindelig bungee jumper lidt af denne type retinalkomplikation. Forskere, der skriver i tidsskriftet International Ophthalmology, beskrev hendes højre øjes fundi som at vise overfladiske retinale blødninger. Hendes venstre øje frembragte en sub-intern begrænsende membranblødning.

Del:
Kommentarer