Bruised Tailbone Treatment

Bruised Tailbone Treatment

Klemning af halebenet eller krammen er en smertefuld tilstand, der kan lade sine syge ikke kunne sidde eller sove godt. Behandling involverer typisk at holde pres fra området og tage en over-the-counter smertestillende. Stressreducerende øvelser kan også bruges til at slappe af og lindre smerten fra at centralisere sig i halebenet. Langvarig eller akut smerte i længere tid end et par uger kan være et tegn på, at din haleben er brudt. Rådgivning med din læge er altid den bedste mulighed for behandling.

Historie

En skade på din haleben hedder coccydynia efter ordet coccyx, det medicinske udtryk for benet. Den består af en trekant form af knogler i bunden af ​​din ryg og har tre til fem segmenter. Mild behandling af området er som regel det eneste handlingsforløb efter skade.

Ekspertindsigt

Flere kvinder lider af halebenskader end mænd, fordi de har et bredere bækken. Den kvindelige haleben bliver mere udsat end en mand. At sætte sig ned på en hård genstand, fødsel, få ramt under kontakt sport, gentagne stress fra cykling, knogle sporer, infektion og tumorer er alle årsager til halebenskade.

typer

Det er nemt at identificere en knust haleben. Smerten er intens og koncentreret i sædeområdet, og det kan gøre tarmbevægelser og smerter i køen. Du kan også føle ømhed eller hævelse og vride efter at have siddet for længe. Du kan begynde at behandle en brudt haleben ved at skifte dit møde og bruge en pude eller en doughnutpude til at dæmpe dig selv.

effekter

Is din haleben i op til 20 minutter tre til fire gange om dagen, i løbet af de dage, der følger efter din skade. Du kan også tage ibuprofen for smerten. Hvis din haleben er følsom under afføring, skal du spise mere fiber for at blødgøre dine afføring og drikke vand for at skylle ud nogen forstoppelse. Din læge kan også anbefale afføringsmidler. Tag ikke medicin, som du kan være allergisk over for eller som ikke er blevet anbefalet af din læge.

Fordele

Tag beroligende bade, meditere, arbejde på dybe vejrtrækninger og benyt stressbegrænsende teknikker til at lette smerten. Ligger på din side og læner sig fremad mens du sidder kan også lindre stress på halebenet.

Potentiel

En brudt hale skal helbrede sig inden for få uger ved hjælp af is, lette trykket på området og ibuprofen. Smerter i mere end en måned kan være et tegn på, at der er brud i halebenet. Behandling er typisk den samme som for en blå mærke, men det kan kræve opfølgning med en læge.

Advarsel

For intens langvarig smerte kan en læge ordinere smertestillende medicin eller tage en røntgen af ​​din haleben for at afgøre, om den er brudt. I sjældne tilfælde, der involverer tumorer, kan en haleben fjernes kirurgisk for at løse problemet.

Del:
Kommentarer