Brænd skade til hænderne

Brænd skade til hænderne

Brændsskader kan skade hud og underliggende væv væsentligt. Håndforbrændinger kan skyldes tør eller våd varme, elektricitet, stråling, lasere eller kemikalier. Disse skader kan føre til langsigtet handicap og håndfejl. Korrekt ledelse skal starte umiddelbart efter skaden for at optimere dit opsving, herunder genoprette håndfunktionen.

Klassifikation

Brændsår klassificeres typisk som første, anden eller tredje grad, baseret på dybden af ​​skaden. Første graders forbrændinger beskadiger det øverste lag af huden, epidermis. Der er 2 typer af anden graders forbrændinger, overfladiske og dybe. Overfladisk andengrad, også kaldet overfladiske partikeltykkelsesforbrændinger, strækker sig gennem epidermis ind i det næste hudlag, kaldet dermis. Deep second-graders forbrændinger strækker sig længere ind i dermis.

Tredje graders forbrændinger strækker sig helt gennem dermis. Disse skader er også kendt som også kendt som forbrændinger i fuld tykkelse, fordi de involverer alle lag af huden.

Behandling

En brændt hånd renses først med køligt vand og mild sæbe eller saltvandssuget gasbind. Dødt, læderagtigt brændt væv, kaldet eschar, kan danne på hånd og fingre, hvilket forårsager pres for at bygge under huden, hvilket potentielt reducerer blodstrømmen til hånden. Dette væv skal fjernes kirurgisk eller skæres for at tillade ubegrænset blodgennemstrømning.

Aktuel antibiotikakrem påføres, og forbrændingen er dækket med sterilt gasbind. Forbindelser ændres typisk to gange om dagen, indtil såret er helet. Omfattende brændeskader på hånden kan kræve hudtransplantation for at dække såret. Et lille stykke af det overfladiske hudlag er fjernet fra en anden del af kroppen - ofte håndleddet, foran albuen eller underunderlivet - og kirurgisk fastgjort til hånden.

Positionering

Efter en forbrændingsskade forsøger hånden automatisk at hvile i en behagelig position. Tommelfingeren er typisk gemt ved siden af ​​hånden, og håndleddet er bøjet nedad. De store knogler ved bunden af ​​fingrene bøjes almindeligvis bagud og langfingeren går fremad og giver fingrene et kløget udseende. Hvis hånden får lov til at forblive i denne stilling, bliver leddene stramme som arvævformer. Venstre ubehandlet fører dette til permanent deformitet og begrænset brug af den berørte hånd.

Splinting stiller hånden i en forsigtigt strakt stilling for at hjælpe heling uden fælles deformitet. Tilpassede splinter er støbt ud af termoplastisk lavtemperaturmateriale. Håndleddet er bøjet bagud til ca. 30 grader, og håndens store knogler bøjes frem til 70 grader. Fingrene er skåret i en ret position, og tommelfingeren er placeret ud til siden, væk fra hånden. Spalten bæres hele tiden, bortset fra sårpleje og motion. Splint brug kan fortsætte i flere uger eller måneder, afhængigt af sværhedsgraden af ​​brandskaden.

Rehabilitering

Rehabilitering er en integreret del af håndteringen af ​​brændeskader. Erhvervs- og fysioterapeuter ordinerer bevægelsesøvelser for at forbedre mobiliteten og mindske ledstivheden i hånden, mens et brændesår er helende. Dette begynder typisk mens personen er på hospitalet og fortsætter som såret helbreder.

Når såret er lukket, hjælper ar-styringsteknikker, som f.eks. Massage- og kompressionshandsker, fladtørene og nedsætter lårfølsomheden. Terapeuter udfører også manuel stretching for at øge fælles mobilitet i fingrene. Styrkeøvelser for hånd og fingre hjælper med at forbedre grebstyrken, fin motorstyring og funktion med daglige opgaver.

Del:
Kommentarer