Body Systems pĂĄvirket af Smallpox

Body Systems pĂĄvirket af Smallpox

Småkopper er en ekstremt virulent og ofte dødelig sygdom forårsaget af Variola-viruset. To primære former for sygdommen, Variola major og Variola minor har lignende tegn og symptomer. Variola major er dødelig hos 30 procent af de inficerede, mens Variola minor er dødelig i mindre end 1 procent. Småkopper er en systemisk infektion, der påvirker alle dele af kroppen, men er kendt for dens dybe og ofte skæmmende virkninger på huden og themucosa.

Indledende infektion

Småkopper spredes ved direkte og langsigtet udsættelse for værten. Tøj, sengetøjsmaterialer og andre genstande, der kommer i kontakt med værten, såvel som kropsvæsker, kan bære kopper. Småkopper infektioner begynder med høj feber, hoved og kropsmerter, generel utilpashed og lejlighedsvis opkastning. Feberen vil normalt ligge mellem mellem 101 F og 104 F.

Tunge og mund

Tungen og indersiden af ​​munden vil præsentere med små røde prikker, der vil udvikle sig til åbne sår, der vil kaste viruset fra slimhinden i munden og derved sprede sygdommen videre gennem hele kroppen.

Immun- og kredsløbssystemer

Sygdommen vil sprede sig i kroppen gennem kredsløbssystemet. Det kompromitterer uundgåeligt immunforsvaret ved at dræbe et stort antal makrofager, defensive celler i kroppen, som viruset bruger til at reproducere. Sygdommen vil også angribe blodkarrene i huden.

Indre organer

I løbet af den oprindelige inkubationsperiode bærer kredsløbssystemet viruset til resten kroppen, hvor den reproducerer primært inden for milten og knoglemarven såvel som i andre organer, herunder lunger og lever. Det er interessant at bemærke, at kopper ikke synes at forårsage læsioner overalt i kroppen, bortset fra på huden og i slimhinden.

Hud

I starten vil der forekomme udslæt på huden. Det vil først påvirke ansigtet så torso og ekstremiteter. Hævede bump vil så forekomme inden for udslæt. Bumpene vil efterhånden blive hævede pustler, der er faste til røre og runde. Senere begynder pustlerne at ose, danner en skorpe og til sidst skubbes over. Uundgåeligt vil scabs falde og ar vil danne.

En anden form af sygdommen, kendt som mailgnantkopper, producerer flade læsioner, snarere end de hævede humper, der er typiske for Variola-majoren og mindre. Hæmoragiske kopper resulterer i betydelig blødning i huden. Begge disse former for sygdommen er næsten altid dødelige.

Del:
Kommentarer