Blodforgiftning forĂĄrsaget af tandforfald

Blodforgiftning forĂĄrsaget af tandforfald

Indførsel af forurenende stoffer

I de indledende faser af tandforfald kan en patient kun bemærke små revner eller hulrum i tanden. Disse visuelle spor til tandforfaldet troede alvoren af ​​sundhedsproblemet, da de små revner i tandens beskyttelsesemalje tillader korrosive midler som salt, bakterier og endda spyt at få adgang til og spise væk ved tandens blødere masse. Da disse forureninger spiser væk ved massen, bliver de mærkbare revner og hulrum i tand større og mere udtalte, og cyklussen accelererer. Denne proces har tendens til at være forholdsvis smertefri for patienten og kan udvikle sig ved en så langsom hastighed, at individet ikke mærker den stigende sværhedsgrad. Til sidst angriber nedbrydningen den følsomme masse inden i tandens rod, hvor den når langt ned i tyggegummiet og begynder at oprette en abscess.

bylder

Da tandforfaldet og forureningen spiser væk på tootens rod og når ind i tyggegummi, oplever de fleste patienter ikke meget (hvis nogen) ubehag. De ætsende forureninger fjerner en bane i blødt væv, der omgiver tandens rod, og den store revne eller hulrum på tandens overflade tillader endnu flere forureninger at sive ned i tand, rod og blødt væv. Når disse forurener krydser tandens rødder og kommer frem i det bløde væv der omgiver dem, sender kroppens naturlige forsvar hvide blodlegemer til at angribe forureningerne som om de var en invaderende virus eller bakterier.

Som de hvide blodlegemer angriber, dannes pus og begynder at forstørre blødt væv, nogle gange presser mod andet væv og endda hæver tanden over de andre tænder der omgiver det. Når en tandabces dannes, bliver den typisk smertefuld for patienter, og de kan søge behandling fra en tandlæge eller endodontist; hvis de ikke søger behandling, kan abscessen gå videre til en mere alvorlig tilstand.

Abscesses kan opløse ben og væv

Hvis en patient med en avanceret abscess ikke søger behandling, kan bakterieinfektionen spredes til nærliggende knogler og væv. I ekstreme tilfælde kan infektionen begynde at angribe omgivende knogler og endda opløse omgivende tænder og kæbeknogler.

I nogle tilfælde kan en abscess bryde op og sprede sig til omgivende blødt væv, udvide abcessen og øge patientens smerte. Ifølge FAQs.org-indgangen på abscesser kan en brudt abscess spildes ind i blodbanen, sprede døde hvide blodlegemer, pus og infektiøse bakterier ind i blodforsyningen og gennem hele kroppen. Denne blodforgiftning, formelt kendt som septikæmi, kan resultere i ubehagelig smerte i hele kroppen, alvorlig sygdom og endda død.

Del:
Kommentarer