Blå lys hudkræftbehandling

Blå lys hudkræftbehandling

Fotodynamisk terapi eller PDT er en form for behandling, der bruger en laser til at behandle huden på en række måder. Også kendt som blå lys laser terapi, denne behandling kan bruges til at behandle hudkræft, acne eller endda en ujævn hudtekstur. Det har mange udvendige applikationer, som alle kan udføres som ambulant procedure. Imidlertid er ingen af ​​disse behandlingers anvendelser lige så vigtige som for hudkræft eller præ-kræftfremkaldende vækst.

Definition

Den blå lys laser bruges med en creme kaldet fotosensibilisator Levulan Kerastick, som fungerer som en aktivator til laseren. Dette anvendes primært til behandling af kræft fra før hud, som også er kendt som actinisk keratose eller hudkræft i sig selv. Proceduren er smertefri og kort, men det vil sandsynligvis kræve flere behandlinger.

Hvordan proceduren fungerer

Blå lys eller PDT-behandling virker ved at fokusere lysenergi direkte på specifikke celler, der skal fjernes. Det ødelægger aktivt celler, der kommer i kontakt med ved at fratage dem ilt; Det lykkes at dræbe unormale celler uden at beskadige sundt væv. Risikoen for ardannelse er også minimal i sammenligning med behandlinger som kryokirurgi eller excision.

Hvad man kan forvente på en PDT-session

Hvis du skal undergå PDT behandling, kan du forvente, at det er ret hurtigt. En fotosensibilisatorcreme vil blive anvendt på dit ansigt og så lægger du på et bord. Når cremen er tørret, skal den inkuberes fra 30 minutter til 18 timer afhængigt af det område, der behandles. Du vil så blive placeret under det blå lys. Dette vil føle sig varm, tingly eller i nogle tilfælde skabe en brændende fornemmelse. Når du er færdig, vaskes området, og du skal beskytte huden med solnedgang.

Fordele ved PDT

PDT er en effektiv behandling af præ-kræftskader og hudkræft i sig selv. Det er relativt smertefrit og kan målrettes mod bestemte områder af din hud uden at forårsage udbredt hudskade. Bivirkninger er mildere end andre behandlinger og arbejder for at skabe en bedre hudtekstur; det er et godt behandlingsvalg for følsomme områder.

Sandsynlighed for hudkræft-recidiv

Efter at have gennemgået PDT-behandling, er der en chance for din kræft eller hudkræft vil komme tilbage. Uheldigvis er dette en relativt lille pris at betale i betragtning af behandlingen er så ikke-invasiv. Det kan gentages mange gange med minimale bivirkninger eller langvarig skade.

Del:
Kommentarer