Bivirkningerne af thyroxin

Bivirkningerne af thyroxin

L-thyroxin er en oral thyreoideaflejring, der almindeligvis er mærket under varemærkerne Cytomel, Levoxyl, Levothroid, Synthroid og Unithroid. L-thyroxin anvendes som en skjoldbruskkirteludskiftningsterapi til personer med hypothyroidisme, hvilket betyder at deres skjoldbruskkirtel ikke udskiller en tilstrækkelig mængde thyreoideahormoner. Lægemidlet er også ordineret til behandling eller afværge tilstande som lymfocytisk thyroiditis, euthyroid eller skjoldbruskkirtlen og bestemte typer af skjoldbruskkirtlen. Som med andre lægemidler er der en række potentielle bivirkninger, som skyldes brugen heraf.

Almindelige bivirkninger

Fælles side af L-thyroxin omfatter forandringer i appetit, angst, overdreven svedtendens, træthed, hovedpine, hyperaktivitet, søvnløshed og svaghed. Da medicinen er en erstatningsterapi, fungerer mange af bivirkningerne som en indikation på, at dosen skal ændres. For eksempel er symptomer på øget metabolisk aktivitet (muskelkramper, hjertebanken, tremor, maveforstyrrelser og rastløshed) et tegn på, at doseringen er for høj.

Betydning

Bivirkningerne af lægemidlet er tæt knyttet til den foreskrevne dosis, som afviger afhængigt af patientens alder, vægt, skjoldbruskkirtel tilstand, tidligere eksisterende medicinske tilstande, andre indgivne lægemidler, tolerabilitet og respons på medicinen og dets effektivitet. Når det er sagt, mindskes eller elimineres mange af bivirkningerne, når doseringen er stabiliseret.

Drug Interactions

L-thyroxin har potentialet til at påvirke eller ændre et antal andre receptpligtige og ikke-receptpligtige lægemidler. Informer din læge om enhver medicin, urte kosttilskud eller andre regimer, der tages, især decongestants, stimulanter, diabetiske midler og hormonale kosttilskud eller p-piller. L-thyroxin kan også ændre styrken og effektiviteten af ​​visse antikonvulsive lægemidler, blodfortyndere, beta-blokkere, kolesterolreducerende lægemidler og hjertemedicin.

Advarsel

Da bestemte lægemidler kan nedsætte kroppens evne til at absorbere L-thyroxin, læger normalt råde patienter til at tage ting som jerntilskud, calciumtilskud og calcium antacida mindst fire timer fra det tidspunkt, de tager L-thyroxin. Forud for at starte L-thyroxin skal din læge være opmærksom på eventuelle eksisterende medicinske tilstande eller allergier, du har, især binyrens problemer, diabetes og hjerte-kar-problemer. Det er værd at bemærke, at stoffer som L-thyroxin ikke er beregnet til at blive anvendt til vægtkontrolformål.

Overvejelser

L-thyroxin måles som lang halveringstid, hvilket betyder at det kan tage op til 4 til 6 uger før medicinen er i stand til at nå sit maksimale effektivitetsniveau. Personer, der tager medicinen, kan blive bedt om at få deres blod trukket med bestemte intervaller for at overvåge deres niveauer og skjoldbruskkirtelfunktion og til at vurdere medicinens nuværende dosering inden for deres system. Personer, der er gravide eller planlægger at blive gravid, anbefales at konsultere deres læge før amning, da små mængder L-thyroxin udskilles i modermælk.

Del:
Kommentarer