Bivirkningerne af Somac

Bivirkningerne af Somac

Somac er et receptpligtigt lægemiddel, der indeholder den aktive ingrediens pantoprozol. Somac tilhører familien af ​​lægemidler kaldet protonpumpehæmmere (PPI'er). Disse stoffer virker for at mindske mængden af ​​mavesyre produceret af maven. Dette gør Somac til en effektiv behandling for at lindre smerten og ubehag ved sådanne maveforhold hos personer med mavesår og mavesår og duodenale sår. Somac er tilgængelig i 20 mg og 40 mg tabletter.

Fungere

Ifølge Mamashealth udvikler omkring 20 millioner amerikanere mindst et mavesår i løbet af deres levetid. Mavesår påvirker omkring 4 millioner amerikanere hvert år. En medicin som Somac er effektiv til at lindre smerte ved mavesår ved at reducere mavesyreproduktionen i maven. Det bruges også til at behandle en sjælden tilstand, der hedder Zollinger-Ellison Syndrome, en tilstand, der får maven til at producere en for stor mængde mavesyre.

Bivirkninger

Almindelige bivirkninger omfatter tør mund med metallisk smag, kvalme og opkast samt mavesmerter med fordøjelsesbesvær eller overdreven gas i maven og tarmene. Derudover kan der være diarré eller forstoppelse eller hovedpine med svimmelhed, svaghed eller træthed. Der kan også være sløret syn eller hududslæt med kløe og øget svedtendens. Kontakt din læge for at få råd, hvis du har nogen af ​​disse problemer.

Alvorlige bivirkninger

Disse kan omfatte kvalme, opkastning, appetitløshed og en følelse af generel utilpashed sammen med feber og hudproblemer som hævelse, blærer eller skrælning af huden. Der kan være gulsot (gullig misfarvning af huden og / eller hvide i øjnene) sammen med mørkfarvet urin. Andre symptomer kan omfatte usædvanlig blødning eller blå mærker, mavesår, kuldegysninger med feber, hævelse af benene, højt blodtryk, angst, forvirring og depression. Søg øjeblikkelig lægehjælp for nogen af ​​disse symptomer.

Allergisk reaktion

En allergisk reaktion kan være en sjælden, men alvorlig bivirkning. Det er en alvorlig medicinsk nødsituation. Symptomer kan omfatte udslæt eller elveblest. Der kan også være hævelse i ansigt, mund, tunge eller hals sammen med brystsmerter, åndenød og sværhedsvanskeligheder. Søg øjeblikkelig akut lægehjælp til nogen af ​​disse symptomer.

Forholdsregler

Diskuter din medicinske historie med din læge for at inkludere medicin, du tager. Antivirale lægemidler som atazanavir bør ikke tages, når De tager Somac. Diskuter eventuelle allergier, du måtte have, og enhver historie med lever- eller nyresygdomme. Informer din læge, hvis du er gravid, ammer eller planlægger at blive gravid i løbet af den tid, du vil tage Somac.

Del:
Kommentarer