Bivirkninger af out-of-date Albuterol

Bivirkninger af out-of-date Albuterol

Albuterol er i det væsentlige et hvidt krystallinsk faststof, opløseligt i ethanol. I kontrollerede kliniske forsøg slapper denne medicin af glatte bronchiale muskler og reducerer overfølsomheden eller "tarmlungene", der er karakteristiske for astma. Selv om det vides at have flere ubehagelige, men for det meste midlertidige bivirkninger, synes der ikke at være nogen øget risiko for at bruge albuterol langt forbi dets udløbsdato.

Holdbarhed

Udløbsdatoen, der er trykt på apoteketiketter, er generelt et år efter, at recepten er udfyldt. Albuterol er en populær medicin, der ikke sidder i længere perioder på apotekshylder; købmanden er løbende omarrangering og genopretning. Det er usandsynligt, at medicinen er lige tæt på producentens udløbsdato, hvilket er betydeligt længere. Mens argumentet kunne gøres, at et år fra det tidspunkt det åbnes, synes det rimeligt, hvis det opbevares ordentligt, bør albuterol være sikkert og effektivt i flere år, ifølge Lawrence Koenig, Pharm.D., Der er indehaver af receptpligtig center i Indio, Californien. "Jeg ville give det til mine egne familiemedlemmer," sagde han.

Officiel undersøgelse

Ifølge en undersøgelse foretaget af Food and Drug Administration (FDA) for det amerikanske militær, der blev påbegyndt i 1985, forbliver 90 procent af receptpligtige og over-the-counter-lægemidler sikre og effektive i op til 15 år. Resultaterne af denne undersøgelse blev første gang offentliggjort i "The Wall Street Journal" af reporter Laurie Cohen i april 2000. Producenter test sjældent ud over to år, fordi der ikke er noget monetært incitament til at sikre styrke.

Albuterol inhalatorer

Ifølge producenten Armstrong Pharmaceuticals bør inhalatorer opbevares mellem 59 og 86 grader F. Terapeutisk effekt af medicinen reduceres, når beholderen er kold; det skal rystes og opvarmes til stuetemperatur før brug. På samme måde som anbefalet ved første gangs brug, anbefales en "testspray" inden brug af inhalatoren, hvis den ikke er blevet anvendt i længere tid. Hver indånding leverer 90mcg albuterol fra mundstykket, og producenten siger, at en beholder indeholder 200 doser. Efter 200 doser vil beholderen ikke være helt tom, men Armstrong Pharmaceuticals siger i den ledsagende litteratur, at "den korrekte mængde medicin i hver aktivering ikke kan sikres" ud over 200 doser. For at sikre styrken kan tælledoser være vigtigere end bevidsthed om udløbsdatoer.

Bivirkninger

Albuterol har været kendt for at hæve blodtrykket og forværre hjerteforholdene. Almindelige bivirkninger er hjertebanken, brystsmerter, hurtig puls, tremor, nervøsitet, halsirritation, halsbrand, usædvanlig smag, tør mund, søvnløshed, kvalme og opkastning. Virkningen af ​​albuterol varer i ca. seks timer. Hvorvidt medicin er udløbet eller ej, må ikke overstige den foreskrevne dosis.

Undtagelser

Det er klogt at undersøge medicin før brug, uanset hvor gammel det er. Albuterolvæske til brug i forstøvningsstoffer betragtes også generelt som sikker og effektiv i år over udløbsdatoen. Det skal opbevares i den originale beholder og beskyttes mod ekstreme temperaturer. Enhver medicin, der er misfarvet eller indeholder bundfald, er mistænkt. Hvis du er i tvivl, kontakt en apotek.

Del:
Kommentarer