Bivirkninger af maltodextrin

Bivirkninger af maltodextrin

Fødevareetiketter læser ofte mere som en kemibog end en beskrivelse af noget spiseligt. Hvis du nogensinde har læst en ingrediensliste, har du sikkert set ordet maltodextrin. Dette er en let fordøjet stivelse, der bruges som fortykningsmiddel og fyldstof i mange emballerede fødevarer.

Maltodextrin Basics

Maltodextrin er et let fordøjeligt kulhydrat, der skabes, når majs, ris eller kartoffelstivelse koges og derefter brydes i mindre stykker med tilsætning af syrer eller enzymer. Stivelsen anvendes som et fødevaretilsætningsstof, fordi det er billigt og bidrager til bulk uden at ændre fødevarens smag. Produkter, der indeholder maltodextrin, omfatter øjeblikkelig pudding, dåsefrugt og salatdressing.

Bivirkninger

Den primære bivirkning ved maltodextrin er, at det kan påvirke dit blodsukker, ifølge registreret dietiker Martha McKittrick. Faktisk har maltodextrin dobbelt det glycemiske indeks for saccharose eller bordsukker, hvilket betyder, at det har potentiale til at forårsage dramatiske forskydninger i blodsukker. Desværre er maltodextrin inkluderet i det samlede kulhydratindhold på ernæringsetiketter, så det er ikke muligt at fortælle, hvor meget stivelsen er i fødevarer.

Del:
Kommentarer