Bivirkninger af galvaniseret stål svejsning

Bivirkninger af galvaniseret stål svejsning

Svejsning galvaniseret stål er almindelig inden for metalindustrien. De fleste svejsere vil på et tidspunkt i deres karriere udføre svejsning på galvaniseret stål og støde på galvaniserende forgiftning eller "metalfumefeber." Galvaniser forgiftning er en kortsigtet reaktion på overeksponering af zinkoxid. Zinkoxid fremstilles, når stålets galvaniserede belægning opvarmes og fordampes.

Hvad er galvaniseret stål

Galvaniseret stål er jern, der er belagt med zink. Når den bliver dyppet, reagerer zinket kemisk med basismetalet for at danne en korrosionsbestandig belægning. Det ydre lag af belægningen er rent zink, og efterfølgende lag ændres gradvist i sammensætning, indtil de når jernbasemetallet.

Mellem zink yderlaget og jernbaseret metal er zinkoxid til stede i forskellige procentdele zink til jern. Zinkoxidet har samme kemiske make-up som det hvide pulver, som livreddere bruger til at beskytte deres næse mod solskoldning.

Tegn på galvanisering under svejsning

Korrekt forberedelse til at fjerne galvanisering fra svejseplanen vil reducere eksponeringen for zinkoxiddampe, men nogle galvaniseringer forbliver i svejseplaceringen. Gulgrøn røg, hvide pulverformige partikler, der flyder i luften og hvide rester omkring svejsningen, er sikker på, at zinkoxid er til stede under svejsning.

Eksponering for store mængder af de gulgrønne zinkoxiddampe vil resultere i galvaniserende forgiftning, der almindeligvis betegnes metalgumpe. Mængden af ​​eksponering vil have en direkte effekt på sværhedsgraden af ​​dine symptomer.

Symptomer på galvaniserende forgiftning (Metal Fume Feber)

Tegn på galvaniserende forgiftning ligner influenzaproblemer. Udbruddet af metalgumpe feber begynder kort tid efter at kroppen er udsat for zinkoxid, og symptomerne omfatter en svag hovedpine og kvalme. Med øget eksponering begynder flulike symptomer at blive indstillet.

Moderat zinkoxideksponering resulterer i kuldegysninger, ryster, svag feber, opkastning og koldsved. Når de anførte symptomer begynder, er det tid til at stoppe svejsningen og få frisk luft. Symptomerne kan hurtigt blive svækkende, og du skal muligvis gå hjem og lade symptomerne falde.

Dødsfall har været forbundet med ekstreme tilfælde af galvaniserende forgiftning. Derfor, når der opstår metaldampfeber symptomer, bør du straks undgå yderligere eksponering.

Hvor lang "Metal Fume Feber" varer

Metal feber feber er kortvarig, og symptomerne begynder at falme inden for fire timers eksponering og forsvinder generelt helt inden for 24 timer. Ekstreme tilfælde af overeksponering kan se, at metalfeberfeber symptomer varer så længe som 48 timer.

Drikke mælk kan gøre processen hurtigere, da calcium hjælper med at fjerne zinkopbygningen fra kroppen.

Der har været undersøgelser udført af Centers for Disease Control (CDC) og Arbejds- og Sundhedsvæsenet (OSHA) om de langsigtede virkninger af svejsning af galvaniseret stål. Ingen undersøgelser har vist langsigtede sundhedsproblemer på grund af fortsat eksponering for zinkoxidgasser eller gentagne tilfælde af metalfumefeber.

Undgå overeksponering for at galvanisere dampe

Korrekt ventilation, der undgår direkte kontakt med zinkoxidrøg, og korrekt præ-svejsepræparat arbejde reducerer chancerne for din metalfeberfeber. Erfarne svejsere, der har haft metalfumefeber, vil fortælle dig, at drikkemælk før, under og efter svejsning af galvaniseret stål hjælper med at eliminere galvaniseringsforgiftningen.

Der er specialiserede friske luft svejsning hætter til rådighed for svejsere, der ofte svejses galvaniseret stål.

Del:
Kommentarer