Bivirkninger af en Albuterol Nebulizer Behandling

Bivirkninger af en Albuterol Nebulizer Behandling

Albuterol er en receptpligtig medicin, der anvendes til behandling af astma og andre respiratoriske tilstande. Mange patienter bruger albuterol i en inhalator til at behandle akutte astmasymptomer, men den er også tilgængelig som en inhalationsopløsning, som administreres via forstøver. Unge børn må ofte bruge en forstøver til at behandle astma, fordi de ikke er gamle nok til korrekt brug af en inhalator. Inhalationsopløsningen bruges også ofte i hospitalsindstillinger.

Hvordan det virker

Albuterol er en sympatomimetisk bronkodilator, der virker ved at slappe af musklerne i luftvejene og lade ilt strømme mere frit. Når dette sker, bliver vejrtrækning lettere. Personer, der tager albuterol via en forstøver, placerer opløsningen i medicinkoppen, og når maskinen tændes, opstår medicinen en tåge, som patienterne trækker vejret ind. En behandling tager normalt mellem 5 og 10 minutter.

Respiratoriske bivirkninger

I sjældne tilfælde kan folk, der bruger albuterol til behandling af luftvejssygdomme, opleve forværring af deres symptomer, såsom vejrtrækning og åndenød. Hvis dette sker, søg omgående lægehjælp for at få hjælp med vejrtrækning og sørg for, at iltniveauet er tilstrækkeligt.

Nonserious Side Effects

Nogle mennesker, der tager albuterol, kan opleve bivirkninger som øm eller tør hals, hovedpine, kvalme, opkastning, sværhedsvanskeligheder, en bihulebetændelse, svimmelhed, tremor og nervøsitet. Ingen af ​​disse bivirkninger er alvorlige, men informere din læge, hvis de bliver generende.

Alvorlige bivirkninger

I sjældne tilfælde kan folk, der tager albuterol, udvikle alvorlige bivirkninger, som indikerer en potentiel komplikation, der kræver medicinsk behandling. Stop med at bruge lægemidlet og kontakt straks din læge, hvis du bemærker nogen af ​​følgende: et hurtigt eller uregelmæssigt hjerterytme, pounding i brystet, brystsmerter, rød, hævet, skrælende eller blæret hud, svær hovedpine eller svimmelhed, øre smerte og usædvanlig hæshed.

Advarsler

Selv om albuterol er sikkert for de fleste, bør nogle ikke tage det uden først at tale med deres læge. Dette inkluderer kvinder, der er gravide eller ammer, personer med hjerteproblemer, mennesker, der tidligere har haft en usædvanlig reaktion på et sympatomimetisk lægemiddel, personer med anfald af anfald og patienter med diabetes, binyrens tumorer, en overaktiv skjoldbruskkirtlen eller nyre problemer. Tal altid med din læge om din komplette medicinske historie før du tager receptpligtige lægemidler.

Del:
Kommentarer