Bivirkninger af Emergen-C

Bivirkninger af Emergen-C

Emergen-C er et kosttilskud, der er syltetøj med vitamin C, flere B-vitaminer og små mængder af flere mineraler. Emergen-C-producenter hævder, at kombinationen af ​​disse næringsstoffer kan revne dit immunsystem, holde dig så sund som muligt og minimere risikoen for at blive syg. Emergen-C har ikke vist sig at være en kur - alt for sygdomme. Mens det generelt er sikkert, hvis du er i god helbred, kan det forårsage nogle få bivirkninger.

Gastrointestinale komplikationer

En dosis af Emergen-C har 1.000 milligram vitamin C. Mens der er mere end 11 gange den mængde C-vitamin du har brug for på en dag, er det stadig nok ikke farlig, da din krop skyller ud enhver ekstra C-vitamin, når du urinere. Det kan være problematisk, hvis du tager to doser på en enkelt dag - anbefalingen er kun en dosis om dagen. C-vitamin har et tolerabelt øvre indtagsniveau på 2.000 milligram dagligt, fastsat af Fødevare- og Ernæringsstyrelsen for Institut for Medicin. At få denne meget C-vitamin eller mere, vil sandsynligvis give dig en alvorlig mavepine, diarré og kvalme.

Muligt indhold af gluten

Hvis du har cøliaki eller en glutenfølsomhed, er Emergen-C noget, du skal undgå. Fabrikanten bruger ikke nogen ingredienser, der direkte indeholder gluten, som hvedemel. Men virksomheden erklærer heller ikke, at de ingredienser, de bruger, kommer fra glutenfrie forarbejdningsanlæg, og det tester heller ikke dets færdige produkt til gluten. Så mens Emergen-C sandsynligvis er glutenfri, er det ikke et løfte. Eventuelle glutenpartikler i tilskuddet kan forårsage diarré, forstoppelse, træthed, kløende hud eller vægttab. Dette er alle bivirkninger ved at indtage gluten, hvis din krop ikke kan behandle det.

Interaktioner med medicin

En dosis Emergen-C har ca. 420 procent af den daglige anbefaling af vitamin B-6 og 500 procent af anbefalingen for vitamin B-12. Selvom højere doser af disse vitaminer sjældent er toksiske, er de begge kendt for at interagere dårligt med visse lægemidler. For eksempel påvirker vitamin B-6 funktionerne i visse antibiotika, anti-epileptiske lægemidler og lægemidler, der anvendes til at behandle vejrtrækninger, såsom astma eller emfysem. B-12 har også potentialet til at reagere dårligt med visse lægemidler. På grund af mulige problemer skal du overgå alle de medicin du tager, herunder Emergen-C, sammen med din læge for at være sikker.

Allergiske reaktioner

Selvom det er usædvanligt, er det muligt at være allergisk over for nogen af ​​ingredienserne i Emergen-C. Hvis du er mildt allergisk, kan du opleve vandige øjne, kløe, elveblader eller udslæt. Ved alvorlige allergiske udbrud kan du have svært ved at trække vejret, starte vejret, have en unormal puls eller endda passere ud. Disse alvorlige komplikationer er tegn på anafylaksi. Uanset om din reaktion er mild eller alvorlig, få lægehjælp med det samme, da symptomerne sommetider bliver værre. Narkotikaallergier kan være dødelige i nogle tilfælde.

Del:
Kommentarer