Bivirkninger af Curry Powder

Bivirkninger af Curry Powder

Mange mennesker smager traditionelle og eksotiske retter som linsesuppe og vegetabilsk biryani med karrypulver. Krydderiet indeholder curcumin, ingrediens der giver gurkemeje sin gule farve, som er en antioxidant og antiinflammatorisk. Men nogle bør tÌnke to gange før dousing retter i karrypulver eller indtagelse af kosttilskud. Øgede mÌngder krydderi kan medføre skadelige bivirkninger for personer, der er forstyrret af forskellige sygdomme som brystkrÌft og hjertesygdom.

Øget blødning

Gurkemeje er en naturlig blodfortynder og kan øge blødningen, hvis den kombineres med visse lægemidler. Det bør ikke anvendes sammen med antikoagulantia (forhindrer blodkoagulering) eller antiplatelet lægemidler som heparin, warfarin eller clopidogrel. Tjek med en diætist eller ernæringsekspert for lækre alternativer til curry, hvis du tager nogen af ​​disse typer medicin.

Maj undertrykker kemo medicin

Kemoterapi patienter bør ogsü vÌre forsigtige med at forfalde i for meget karry. Curcumin kan forhindre cyclophosphamid, et immunosuppressivt middel, der anvendes til behandling af brystkrÌftoverlevende, ifølge en undersøgelse fra 2002, der blev udført af forskere fra The Lineberger Comprehensive Cancer Center ved University of North Carolina i Chapel Hill. Rüdfør dig med en lÌge, inden du spiser gurkemeje og curry-laden retter, hvis du er under behandling.

Nyresten

Yderligere doser af gurkemeje kan resultere i nyresvigt for de udsatte personer. I en undersøgelse fra 2008 foretaget af University of Wyoming Department of Family and Consumer Sciences fandt forskere, at gurkemeje øgede urinoxalatniveauer, hvilket øgede risikoen for dannelse af nyresten i de tilbøjelige til tilstanden.

Piperinfaktoren

Curcumin kosttilskud kan øge fordelene for nogle mennesker, men bære en skjult fare for dem, der lider af anfald og hjertesygdomme. Nutidsforsker Jane Higdon bemærker i sin bog, "En evidensbaseret tilgang til diætfytokemikalier", at nogle piller indeholder piperin, et additiv, som hæmmer metabolismen af ​​curcumin. Det kan imidlertid forsinke elimineringen af ​​lægemidler som phenytoin (Dilantin), propranolol (Inderal) og theophyllin til ordinerede patienter.

Fejl for cøliaki

Nogle saucer og kryddersammensÌtninger, som curries, indeholder gluten, et protein i rug, hvede og byg, der kan fremkalde en allergisk reaktion som diarrÊ eller mavekramper fra dem, der er diagnosticeret med cøliaki. En undersøgelse fra 2004 foretaget af forskere fra Instytutu Matki i Dziecka i Klinika Pediatrii i Polen identificerede karrypulver som et af mange fødevarer, der indeholder ikke-frigivet gluten. Tjek produktmÌrker for ingredienser, og køb for glutenfrie alternativer til karry saucer og pulverblandinger.

Kan forvĂŚrre gastrointestinale sygdomme

Selvom forskningen er ufuldstÌndig, styrker nogle lÌger patienter med abdominale problemer vÌk fra gurkemeje-kosttilskud og opfordrer forsigtighed med curry. I deres 2003 bog, "Herb-Drug Interactions in Oncology," Barrie R. Cassileth og Charles D. Lucarelli advarer dem, der rammes af gastrointestinale sygdomme som mavesür, galdehindringer og galdesten bør ikke tage krydderiet som et supplement. Kontakt en lÌge, inden du bruger piller eller produkter, der indeholder karrypulver eller gurkemeje, hvis de er modtagelige for disse medicinske tilstande.

Del:
Kommentarer