Bites, der forårsager hævelse og nummenhed

Bites, der forårsager hævelse og nummenhed

Når du er bidt af visse insekter og edderkopper, vil du opleve smerte, følelsesløshed og hævelse, mens en bid fra andre insekter, herunder lopper, myg og myter, producerer kløe i stedet for smerte.

De værste lovovertrædere

De insekter, der forårsager de værste reaktioner hos mennesker, er hveps, ildmyrer, bier og hornetter. Hvis en brun recluse eller sort enke-edderkopper bider dig, er det en alvorlig forretning - selv livstruende. Søg straks lægehjælp. Men edderkoppebider vil for det meste ikke gøre nogen forfærdelig skade, selv om du vil vide, at du er blevet bidt.

Reaktioner, herunder Numbness

Det er ikke usædvanligt, og sandsynligvis endda forventet, at en edderkopp bid kommer til at resultere i kløe, smerte, rødme, følelsesløshed og mindre hævelse, som bider af insekter. Denne reaktion kan vare flere timer eller i et par dage, påpeger Firstaid.webmd. Biden af ​​en hatchback spider kan få dig til at blive nummen, men det er en smertefuld slags følelsesløshed, påpeger Unsolvedmysteries. En bid af en sort enke spider vil også forårsage følelsesløshed, smerte og prikkende og du vil have misfarvning omkring biden, der ligner et tyrøje.

Alvorlige problemer

Nogle mennesker har så alvorlige reaktioner på insektbid, at de kan gå ind i anafylaksi, en livstruende type allergisk reaktion. Tegn på anafylaksi omfatter at gå i chok, hvilket sker, når der ikke er nok blod til at komme til personens organer; hoste, vejrtrækningsbesvær, hvæsenhed; en følelse af fylde i halsen eller munden; hævelse af øjenlågene, tunger, læber, ører, håndflader, fodsåler og slimhinder. Den bidte person kan få mavekramper, kvalme og diarré og føler sig forvirret og lettehår. Hives kan bryde ud på personens hud. Toksiske reaktioner som disse kan forekomme, når de er blevet bidt af en scorpion, puss caterpillar, som er en uldig slug, sort recluse spider eller black widow spider.

Bier, Vepser, Hornets, Gule Jakker og Brand Ant Bites

Når en bi stikker, forlader han sin stinger i din hud og så dør han. Hvepse, hornets og gule jakker dør ikke efter at have stikket dig. De kan stikke dig igen og igen. En ildmyr er knyttet til mennesker ved at bide ind i din hud med kæben. Det drejer så hovedet og sætter dig fra maven på flere steder og i et cirkelmønster. Du kan forvente at svulme på stingstedet, føle smerte og se rødme.

Bites Versus Stings

Forskellen mellem en bid og et stik stiger til en bidende indsprøjtning gennem insektens mund ind i din hud. Myrer og edderkopper bid. En sting kommer fra insektets stinger. De insekter, der har giftige stings, omfatter hveps, skorpioner, bier og hornetter. Begge metoder gør ondt og kan resultere i hævelse og / eller følelsesløshed samt smerte. Giftige insekter injicerer deres smertefulde toksiner gennem deres stingers ind i din krop, og de gør det som en forsvarsmekanisme for at holde dig væk fra dem. På den anden side består en ikke-giftig bid af et insekt af den insektinjicerende anti-koagulant spyt i din krop, så de kan have et måltid på dit blod. Chiggers, lus, flåter, mosquitoes, scabies og bed bugs er ikke giftige. Venomous stings gør ondt mere, fordi giften fortsætter med at komme ind gennem stingeren, der er i din krop, indtil sækken, der indeholder giftet tømmer eller indtil du trækker stingeren ud, ifølge Free-health-care.

Reaktioner på behandling

Hvis du oplever serumsygdom, betyder det, at du har en dårlig reaktion på et hvilket som helst lægemiddel eller antiserum, der gives til dig, for at behandle biet. Når en person lider af serumsygdom, kan han opleve influenzalignende symptomer hvor som helst fra tre dage til tre uger efter at have taget serum. Serumsyge resulterer ofte i elveblest.

Del:
Kommentarer