Betydning af venstre side mavesmerter

Betydning af venstre side mavesmerter

Venstre side mavesmerter beskrives ofte som brændende, en kedelig ache, stikkende eller skarp. Når venstre side mavesmerter er til stede, signalerer det ofte et problem. Det er også en meget almindelig klage i lægerkontorer. Sommetider kan en person spise, stress eller motion udløse smerter i venstre side, men det kan også skyldes visse organer som tillæg, tarm, galdeblære, nyrer og bugspytkirtlen.

pancreatitis

Hvis bugspytkirtlen er roden på venstre side af mavesmerter, er pancreatitis den mest almindelige årsag. Pankreatitis betragtes som en medicinsk nødsituation, og de, der oplever denne tilstand, bør søge lægehjælp så hurtigt som muligt. Symptomerne på pancreatitis omfatter svær smerte, kvalme, racerhjerte, opkastning, gulfarvet hud og feber. Smerten starter ofte i mavens øverste område og spredes derefter til bagsiden og til siderne. Pankreatitis blusser ofte op efter at have drukket for store mængder alkohol eller efter at have spist et stort måltid.

Ektopisk graviditet

En ektopisk graviditet kan ofte blive en medicinsk nødsituation, men selvom det ikke er nødvendigt, skal det behandles hurtigt. Det betragtes som en nødsituation, hvis patienten blødning eller i svær smerte. En ektopisk graviditet er en form for graviditet, hvor det befrugtede æg ikke implanterer sig til livmoderens foring, men et andet sted i bukhulen. Symptomer på en ektopisk graviditet omfatter mild vaginal blødning, kramper på venstre side af bækkenet (i nogle tilfælde kan kramperne forekomme på højre side) og smerter i det nedre abdominalområde.

Intestinal Obstruktion

En intestinal obstruktion er en medicinsk nødsituation, hvor der er blokering af tykktarmen eller tyndtarmen. Denne blokering forhindrer væsker og fødevarer i at passere. Symptomerne på en intestinal obstruktion omfatter feber, intermitterende venstre side mavesmerter, hævet abdomen, kvalme, manglende evne til at passere gas eller få tarmbevægelse og diarré eller kvalme.

diverticulitis

Diverticulitis er en tilstand, hvor små poser i fordøjelseskanalen bliver inficeret eller bliver betændt. Symptomerne på diverticulitis omfatter diarré, tarmvaner, forstoppelse, ømhed i maven, kvalme og opkastning, feber og alvorlig pludselige smerter i venstre side. Bloddannelse og rektal blødning forekommer sjældnere. Hvis der opstår en kombination af skarpe venstre side mavesmerter, kvalme og opkastning, hævelse, feber og kulderystelser, betragtes det som en medicinsk nødsituation.

Æggestokkene

Ovariecyster er små sække fyldt med væske, som kan forekomme på ovaryens overflade eller i æggestokken. Hvis en cyste forekommer på eller i venstre æggestok, kan det forårsage mavesmerter i venstre side. I nogle tilfælde kan denne smerte blive alvorlig. Andre symptomer på en æggestokkecyst omfatter uregelmæssige menstruationsperioder, bækken smerter under samleje, smerter ved tarmbevægelse, ømhed i brystet, kvalme eller opkastning, underlivets fylde og tryk på blæren eller endetarmen. En æggestokkecyst betragtes som en medicinsk nødsituation, hvis der opstår alvorlig pludselig bækken- eller mavesmerter sammen med opkastning eller feber.

Del:
Kommentarer