Behandlinger for en pĂĄvirket tarm

Behandlinger for en pĂĄvirket tarm

En fækal impaktion er en hård masse afføring i endetarm, for stor til at passere gennem anus uden at forårsage alvorlig smerte eller rive. Fekale påvirkninger forårsages normalt af kronisk forstoppelse, som kan være relateret til kost, mangel på træning, overbrug af afføringsmidler eller neuromuskulær sygdom (såsom multipel sklerose). Du kan få blodig udledning eller vandig afføring, der lækker omkring impaktionen og vil normalt føle sig krampet og oppustet med smerte og tryk i det rektale område.

Olie Retention Enema

Læger Schueler, Becket og Gettings på FreeMD skitserer muligheder for behandling. Laxatives er sjældent effektive til en impaction. En impaction kan være en stor masse hård afføring eller mange små og store bolde af hård afføring klumpet sammen. Du skal lave en rektalundersøgelse (gloved finger) for at bestemme størrelsen og sammenhængen i impaktionen og derefter indstille en olietilførselsendema langs siden af ​​impaktionen. Du bør forsøge at holde olien i 30 minutter. Olien giver smøring og blødgør afføringen, og det kan være nok til at lade dig passere hele eller en del af afføringen i endetarmen.

Breaking Impact

Hvis olietankningsemnet ikke lykkes, skal du fjerne impaktionen manuelt for at forhindre skade på anus, endetarm og tyktarmen, der kan strække eller rive. Du sætter en handskent finger ind i endetarmen og forsvinder forsigtigt afføringen. (Ideelt set vil nogen gøre det for dig.) Du kan muligvis fjerne små bolde af afføring, men du bør ikke forsøge at fjerne hele impactionen på et tidspunkt, da det er meget ubehageligt. Du må bruge glycerin eller bisacodyl suppositorier mellem manuel fjernelse for at stimulere tarmen, fortsætter med at bryde op i afføringen, indtil endetarmen er tom. Fordi du muligvis har påvirket afføring højere i tyktarmen, bør du følge dette med et vand fra vandhanen (om en pint vand ad gangen) eller Fleet sodium phosphate enema, da dette stimulerer sammentrækninger og hjælper med at flytte afføring længere ned i tyktarmen til endetarm.

Forebyggelse

Forebyggelse af fækal impakt kræver, at du øger fiberen i din kost (klid, frugt, grøntsager), øger væsken til 2 kvartaler dagligt og øger din træning. Walking er ideel motion, fordi bevægelsen stimulerer tarmsammentrækninger. Ifølge University of Maryland Medical Center bør du undgå brug af afføringsmidler, da de forværrer forstoppelse og forstyrrer normal tarmaktivitet; Men du bør tage daglige afføring blødgørere og kan have brug for en bulk tidligere (som f.eks. Metamucil®). Det er vigtigt ikke at forsinke toiletter, når du føler trangen til at afværge. Du kan muligvis genoprette en regelmæssig tarmrutine ved at bruge glycerinsuppositorier på samme tid hver dag for at stimulere tarmene, indtil dine tarmer bevæger sig på en rutineplan.

Del:
Kommentarer