Behandling for livmoderhalsproblemer

Behandling for livmoderhalsproblemer

Nakkepine er den mest almindelige smertetyper. Det har mange ĂĄrsager, lige fra mindre sprains til rygmarvsskader og halsfrakturer. Halsforstyrrelser behandles pĂĄ forskellige mĂĄder, herunder fysioterapi, medicin, varme eller is og kirurgi. Den type nakkeforstyrrelse du har, bestemmer valget af terapi.

Medicin

En enkel måde at behandle nakke smerter på er at tage over-the-counter smerte og antiinflammatorisk medicin som ibuprofen (Motrin, Advil) eller aspirin. Disse medikamenter hjælper med at reducere betændelse og hævelse af blødt væv i nakken, hvilket kan lindre din smerte. Følg anvisningerne vedrørende dosis, hyppighed og varighed af at tage disse lægemidler. Hvis over-the-counter medicin ikke forbedrer dine symptomer, kan din læge anbefale en receptpligtig medicin. Men nogle receptpligtige smertelindrende er meget vanedannende.

Varme og Ice

Varme og is kan bruges til at behandle en række nakkesygdomme. Selvom ingen behandling kurerer nakkeforstyrrelser, kan de give kortsigtet smertelindring. Is er gavnlig i løbet af de første 2 dage efter en skade, fordi den reducerer hævelse og lindrer smerte ved at bremse overførslen af ​​smertesignaler. Du kan anvende is 3 til 5 gange om dagen i 15 til 20 minutter. Varmebehandling, som f.eks. En varmepude eller varmepakke, kan anvendes efter de første par dage efter halsskader. Anvendelse af varme i 20 minutter ad gangen kan lindre smerter og reducere muskelspasmer. Hvis du bruger en varm eller kold pakke, læg et håndklæde mellem pakken og din hud for at reducere risikoen for forbrændinger eller frostskader.

Dyrke motion

Den ortopædiske sektion i American Physical Therapy Association anbefaler stedspecifik øvelse til behandling af nakkepine. Stretching, styrkelse og koordineringsøvelser er særligt nyttige til nakkesmerter, ifølge APTA. Halsstabiliseringsøvelser er en bestemt type behandling, der kan anbefales til nakkepine. Forfatterne af en undersøgelse udgivet i 2009 i "Journal of Rehabilitation Medicine" rapporterer, at nakke stabiliseringsøvelser - i kombination med anden fysioterapi - kan bidrage til at forbedre handicap blandt personer med kronisk nakkesmerter. Nakke stabiliseringsøvelser hjælper dig med at forbedre musklernes styrke og funktion i området. Dårlig fungerende nakke muskler kan bidrage til ustabilitet i området og øge risikoen for skade og igangværende smerter. Eksempler på nakke stabiliseringsøvelser omfatter bøjning af dit hoved fremad, bagud og sidelæns mod din hånd. Derudover kan øvelser, der styrker din mellem- og skuldermuskulatur, forbedre din kropsholdning og reducere nakkepine. Træk dine arme til din side mod elastikens modstand samtidig med at du klemmer dine skulderblade sammen, et eksempel på en øvelse, der bruges til at styrke disse muskler.

Kirurgi

Hvis du har kronisk nakkepine, og fysisk terapi er ineffektiv til at lindre dine symptomer, kan kirurgi anbefales. Eksempler på cervical ryggradsoperationer omfatter fusioner og discektomier. Fusioner involverer permanent at forbinde 2 eller flere spinale knogler. Denne operation er typisk brugt til at behandle spinale knoglefrakturer og ubehagelig ustabilitet i forbindelse med knibede nerver. En discectomy involverer kirurgisk fjernelse af en intervertebral disk, som er en gelfyldt pose, der fungerer som en pude mellem rygsøjlen. Discectomy anbefales nogle gange, hvis en disk forstyrrer eller bliver skubbet ud af sted og presser mod en nerve. Spinal fusion og discektomi udføres undertiden sammen.

Advarsler

Nakkepine opstår undertiden med medicinske problemer, der kræver akut pleje. Hvis du har feber og hovedpine sammen med en stiv nakke, søg omgående lægehjælp, da disse symptomer kan signalere meningitis, en potentielt livstruende infektion. Pludselig nakkepine ledsaget af åndenød, arm eller kæbe smerter, kvalme, opkastning eller sved kan tyde på et hjerteanfald. Søg akut lægehjælp, hvis du oplever disse symptomer. Hvis du oplever progressiv følelsesløshed eller svaghed, eller mister kontrollen med tarmene eller blæren i forbindelse med nakkepine, søg lægehjælp med det samme. Disse symptomer kan indikere skade på nerve- eller rygmarv, som ofte er reversibel, hvis den behandles straks.

Del:
Kommentarer