Behandling for et udslæt på ansigtet

Behandling for et udslæt på ansigtet

Udslæt kan forekomme overalt på huden. Ansigtet er et ret fælles sted at få udslæt, og der er flere forskellige grunde til at du kan bryde ud i et udslæt. Der er simple hududslæt og der er mere komplekse udslæt. Afhængigt af hvilken udslæt du har, kan behandlingen variere.

Behandlinger for simple udslæt

Enkle udslæt på ansigtet, der er kendt som dermatitis, eller kontaktdermatitis, forbedres typisk ved simpel hudpleje. Dermatitis betyder en betændelse i huden, og for disse typer udslæt, vil de generelt forbedre ved at bruge simpel og blid hudpleje. For at behandle simple udslæt, brug kun milde rensemidler på huden uden hårde sæber eller slibemidler. Du skal forsigtigt rense huden i stedet for at skrubbe den. For at undgå irritation, brug afkølet til varmt vand i stedet for varmt og tør forsigtigt tørt. Efter vask af dit ansigt forlade huden udsat for luften for at lufttørre.

Hvis du for nylig har købt nogen ny kosmetik, der kan forårsage problemet eller kunne irritere problemet, bør du stoppe med at bruge dem. Det er også altid bedst ikke at begynde at bruge nye hudplejeprodukter, herunder makeup, når du forsøger at slippe af med udslæt. Der er over-the-counter produkter såsom calamine lotion, der kan være en fordel for de fleste simple udslæt og hydrocortison cremer. Hydrocortison reducerer betændelse i huden og hjælper med kløe og irritation.

Behandling af rosacea og acne

Rosacea og acne er både populære udslæt og hudproblemer for ansigtet. Acne, men ikke altid betragtes som udslæt, kan ses som en. Det kan gøre huden irriteret og rød, og kan forårsage et rashlike udseende på huden. Akneudslæt skal altid holdes rene og tørre, især ved sengetid er det vigtigt at vaske dagens olie ud af porerne. Skrub ikke ansigtshuden og irritér acne værre, men brug mild sæbe og klapp tørre. Der er anti-akne medicin, du kan sætte på pletter, såsom Clearasil, som kan hjælpe med at tørre op i pustlerne og hjælpe med at lindre rødme og irritation. Du bør ikke bruge olieagtige produkter på dit ansigt, som kan øge olie i porerne.

Rosacea, et andet almindeligt udslæt, der kan findes i ansigtet, behandles almindeligvis med anitbiotiske salver, der sættes direkte på ansigtet. Rosacea kan også behandles med laseroperation. Dette vil ikke gøre meget skade eller skade på huden og hjælper med at lindre tynde røde linjer i forbindelse med udslæt.

Behandlinger for mere komplekse udslæt

Et komplekst udslæt vil omfatte udslæt som eksem, seborrheisk dermatitis, psoriasis og helvedesild. Behandlinger for disse udslæt kan være mere dybtgående og kræver mere pleje og ligeledes af en læge. Psoriasis er et mere komplekst hududslæt, der sandsynligvis skal bruge receptpligtig medicin fra din læge, såsom topiske kortikosteroider for at reducere inflammation. Ultraviolette lys er en anden måde at behandle psoriasis på ansigtet. Dette gøres på en læge kontor ved hjælp af UVB stråler. Læger anbefaler også at være udsat for sollys for sine naturlige UVB-stråler. Seborrheic dermatitis, som er et udslæt, der kan forekomme i pletter på huden, kan påvirke områder som øjenbryn, øjenlåg, mund, næse og endda bag ørerne. Seborrheic dermatitis behandles typisk med steroid cremer.

Eksem kan behandles i ansigtet ved at bruge mild ansigts sæbe og derefter behandle huden med bageolie, primroseolie eller fiskeolie. Du bør bruser i stedet for at bade, ved at bruge varmt vand i stedet for varmt, fordi varmt vand normalt gør nogen form for udslæt værre. Behandling af helvedesild på ansigtet kræver, at du holder huden ren med vanlige sæber, men brug ikke slibende sæber og rengøringsmidler. Tør huden tørt, når du er færdig, og påfør en aluminiumacetatcreme, når du er færdig.

Del:
Kommentarer