Behandling af kongestiv epididymitis

Behandling af kongestiv epididymitis

Der er to typer af epididymitis: kongestiv og kemisk. Kemisk epididymitis kan forekomme fra stoffer som amiodaron eller fra tilbagestrømning af urin til epididymis. Kongestiv epididymitis har imidlertid tendens til at forekomme som et komponentproblem efter genito-urinkirurgi, hvor den er en del af en tilstand kendt som post-vasektomi smertsyndrom.

Ă…rsagen til kongestiv epididymitis

Epididymitis betegnes ved inflammation i epididymis (den buede struktur på bagsiden af ​​testiklen, hvor sæd modnes). Kongestiv epididymitis opstår efter en vasektomi, oftest en lukket procedure, hvor vas deferens - rørspermen går gennem - klemmes lukket, og tilbagetryk bygger på smertefulde niveauer i epididymis, ifølge Cory G. Christiansen, MD, og Jay I. Sandlow, MD.

Den anden type vasektomi, der kaldes open-ended, efterlader den ene ende af vas deferens uhindret, hvilket giver mulighed for en frigivelse af tryk i epididymis. Christiansen og Sandlow bemærker, at selvom kongestiv epididymitis faktisk er en mulig konsekvens af en vasektomi, er der uenigheder om, hvad den nøjagtige årsag er.

Symptomer

Symptomer på kongestiv epididymitis omfatter hævelse eller tyngde i testiklerne, mild til ubehagelig smerte i pungen og muligvis en lavkvalitetsfeber, ifølge Sherry Baker ("Understanding Blue Balls"). Flere andre mulige tegn er en klump i testiklen, ubehag i underlivet og bækkenet og forstørrede lymfeknuder i ljummen. Disse symptomer, ifølge Christiansen og Sandlow, viser oftest fem til syv år efter en vasektomi.

Behandlingsmuligheder

Mænd, der lider af kongestiv epididymitis, har flere behandlingsmuligheder åben for dem. Disse spænder fra et regime af sengeluft og smertestillende midler til de letteste symptomer på tilstanden op til en række kirurgiske procedurer for postoperativ epididymal smerte.

Fra et kirurgisk synspunkt er de fire vigtigste muligheder en reversering af vasektomi, fjernelse af epididymis, fuldstændig fjernelse af testiklerne eller overgang til en åben-end vasektomi. En vasektomi-reversering er en procedure, hvorved vas-deferenserne er blokerede eller de afskårne ender gentilkobles, hvilket lindrer trykket inde i epididymis, når strømmen genindføres.

Lidt ligner en vasektomi-reversering er en overgang fra en lukket-end-vasektomi til en åben-ended vasektomi. Dette indebærer at blokere et af rørene (enten øvre eller nedre), der fører fra vas deferens, og resulterer i lindring af den epididymale trykopbygning. Denne procedure er forskellig fra en vasektomiomvendelse, fordi du ikke kan få nogen gravid efter denne overgang.

En epididymektomi er det korrekte navn for den samlede kirurgiske fjernelse af epididymis. Denne procedure er en surefire måde at fjerne smerter i epididymis og sammen med en orkækektomi (fjernelse af testiklerne) er en permanent løsning.

Del:
Kommentarer