Basketball Dribbling Regler

Basketball Dribbling Regler

Blandt de sværeste regler for basketball for yngre spillere at forstå er dem der involverer dribling af basketballen. Begreberne overtrædelser som dobbelt dribbles og palming basketballen er ikke lette at undervise unge, og det er almindeligt at se, at selv erfarne spillere begår disse overtrædelser. Dribbling regler dækker situationer som når en spiller kan drible, når hun ikke kan og på hvilken måde.

Dribbling og Rejser

En af de første ting, en coach forsøger at formidle til en ny basketballspiller, er ikke at løbe med basketballen uden at drible den. Dribling og "rejser" er to aspekter af basketball, der er forbundet til hofte via reglerne. En spiller kan ikke tage mere end et halvt og halvt minut uden at drible bolden. Hvis hun gør det, vil dommeren kalde på rejse. Når en spiller stopper med at drible bolden, er den fod, der lander på retten først, hans svingfod. Han kan ikke vælge denne fod igen, mens bolden er i besiddelse. Hvis han gør det, forpligter han sig også til en rejseforbrydelse. For eksempel, en spiller, der slutter sin dribbel og har sin højre fod bliver hans svingfod skal enten passere basketballen eller skyde den på målet. Hvis han tager et andet skridt med den højre fod, før han gør det, begår han en overtrædelse.

Dobbeltdribbel

En spiller kan begå en dobbeltdribble overtrædelse på en af ​​to måder. Den metode der oftest opstår er at frivilligt stoppe dribling og derefter drible igen uden at passere eller skyde bolden. Formålet med double-dribble-reglen er åbenlyst for alle, der selv er fjernt bekendt med sporten. Hvis der ikke eksisterede en sådan regel, kunne en spiller drible bolden, hente det og holde det igen, drible igen og gentage denne handling, indtil hun kom tæt på kurven for et let skud. Forsvarere ville have ringe chance for at stoppe en offensiv spiller uden dobbeltdribble-reglen. En anden måde at begå en dobbelt dribling på er at have begge hænder på bolden samtidig med at man dribler den. Dobbeltdribble-overtrædelsen giver bolden tilbage til modstanderen nær det sted, hvor dobbeltdribben opstod.

Palming Basketball

Palming basketballen, også kendt som "bære" bolden, er en overtrædelse, der opstår, når en spiller vinder en fordel på en forsvarer ved at bringe hans eller hendes hånd under bolden eller på sin side i løbet af dribbling. Sådanne handlinger giver spilleren mulighed for at kontrollere basketballen uden at bruge en typisk dribbel bevægelse og kan hjælpe ham med at få bolden gennem trafik på banen eller omkring en forsvarer. En spiller kan drible bolden så højt som hun ønsker, så længe hun holder sin dribbende hånd på toppen af ​​bolden. Dribbling bolden for højt giver en forsvarer en glimrende mulighed for at rykke den væk, da den bliver længere i luften. Straffen for palming basketballen er tab af bolden til den modsatte side. Dommeren vil give modstanderen bolden uden for grænsen tæt på overtrædelsens punkt.

Del:
Kommentarer