Basilar Artery Aneurysm Symptomer

Basilar Artery Aneurysm Symptomer

Den basilære arterie er den vigtigste arterie bag i hjernen. Den basilære arterie kan udvikle en bulge, der skubber udad, lægge stress på arterievæggen og forårsager, at den brister. Når basilar arterie aneurysmer brister, de tegner sig for en anslået 27 procent af iskæmiske slagtilfælde, ifølge neurologer tilknyttet St. Louis University.

Symptomer

De fleste mennesker med basilar arterie aneurysmbrud oplever mini-slagtilfælde (forbigående iskæmiske angreb) i dagene og ugerne før aneurysmen. De mest almindelige symptomer på basilære arterie aneurisme omfatter svaghed på den ene side af kroppen eller ansigtet; problemer med tale og artikulering svimmelhed, kvalme og opkastning hovedpine og synsproblemer tab af bevidsthed.

Risikofaktorer

Personer, der udvikler basilære arterieaneurismer, har ofte følgende risikofaktorer: højt blodtryk (hypertension), diabetes, hjertesygdom, vaskulær sygdom, cigaretrygning og højt kolesteroltal.

Diagnose

En person kan blive diagnosticeret med basilar arterie aneurisme efter at have gennemgået blodprøver for at kontrollere blodpropper og hjertesygdomme. Læger bruger også billedbehandlingstest, herunder computertomografi (CT) -scanning og magnetisk resonansbilleddannelse og angiografi til at kontrollere patientens hjerne for blødning, tumorer og aneurysm og udelukke andre tilstande, der kan forårsage patientens symptomer. Derudover kan læger bruge transkranial doppler, ekkokardiografi og elektrokardiografi til at diagnosticere basilære arterieaneurisme.

Medicin

Hvis en basilær arterie aneurisme er fundet, før den går i stykker, kan læger ordinere medicin for at sænke blodtrykket og slappe af blodkar og forhindre, at aneurysmen bryder gennem arterievæggen. Basiliske arterie-aneurisme behandles normalt med intravenøs (i blodet) eller intraarteriel (i arterien) trombolyse, der bruger stoffer til at nedbryde blodpropper i kroppen. I USA administrerer læger medicin, der kaldes vævsplasmogenogenaktivatorer (tPA) til personer med basilær arterieaneurysmabrud. Succesen af ​​disse lægemidler afhænger af, hvor hurtigt en person søgte behandling. TPA-lægemidler kan ikke være nyttige, hvis de gives mere end 12 timer efter symptomerne vises.

Kirurgisk behandling

National Heart, Lung and Blood Institute bemærker også, at personer med basilær arterieaneurysme kan have brug for kirurgi for at styrke arterievæggen og reducere risikoen for basillærarterieaneurysmabrud. Mennesker, der har en bariatrisk aneurysmbrud, er optaget til en slagtilfælde til øjeblikkelig og langvarig pleje. Lægernes første prioritet ved behandling af patienter med basilærarterieaneurisme indebærer at holde blodstrømmen til hjernen og andre områder af kroppen. Patienter kan gennemgå en kirurgisk procedure kaldet klipning, hvilket indebærer at placere et lille klip nær aneurysmen. Dette tager aneurisme ud af hjernens cirkulation og forhindrer overdreven blødning.

Overlevelse og komplikationer

Basiliske arterie aneurysm brud forårsager død i mere end 70 procent af de mennesker, der oplever det og forekommer dobbelt så ofte hos mænd som hos kvinder, eMedicine rapporter. Mennesker, som overlever basilære arterie aneurysmbrud, har en 20 procent chance for at have et andet slag senere. De har ofte brug for at ændre deres kost, motion vaner og livsstil, når de er frigivet fra hospitalet og post-stroke rehabiliteringsprogrammet. De kan få brug for neurologisk og psykologisk terapi til at klare fysiske og følelsesmæssige ændringer, de oplever efter aneurisme.

Del:
Kommentarer