Basic Pool Game Rules

Basic Pool Game Rules

Standard pool, mere præcist kendt som otte bold, er et meget populært spil. På grund af dette er der mange variationer i reglerne, herunder turneringsregler og utallige sæt af lokale "husregler".

Afspillere og udstyr

Otte bold er et to-spiller (eller to-hold) spil ved hjælp af et standard billardbord og signaler. Det bruger seksten bolde; en hvid (cue bolden), en sort (de otte), syv faste farvede og syv stripede.

Objekt

Formålet med spillet er at bruge cue bolden til at banke alle stribede eller solide kuler (afhængigt af afspilleren) i lommerne og derefter banke den otte bold ind for at vinde.

Opsætning

Alle boldene, men cue bolden er placeret tæt i en trekant med apex bolden på en af ​​de to pletter på bordet. En stribe og et faststof skal være i trekantets bakre hjørner, og de otte skal være lige bag apexbolden, men rækkefølgen af ​​de andre spiller ingen rolle. Cue er placeret overalt bag det andet sted på bordet.

Spilafspilning

Spillere skiftes ved at trykke på kuglebolden for at slå de andre bolde ind i lommerne ("låses" dem). Spillere kan lomme enhver bold, men de otte, indtil den første bold er lommen, hvorefter den spiller, der lommede bolden, skal fortsætte med at lomme den samme type bolde og den anden spiller den anden type. Når en spiller lommer en bold af sin type, kan den spiller gå igen. Når en spiller har lommet hele sin type bold, kan hun forsøge at lomme de otte til at vinde. Når det gøres, skal spilleren angive før tid, hvilken lomme han vil slå den otte bold ind i.

Frispark

En spiller fejler, slutter sin tur og giver den anden spiller mulighed for at placere køen bolden hvor som helst på bordet, hvis shes lommer køen bolden, køre en bold ud af bordet, berører nogen bolde, rammer en bold, før de alle holder op med at flytte eller fejler at ramme nogen bolde med cue bolden. En spiller taber automatisk spillet, hvis han lommer den otte bold for tidligt, lommer køen bolden, mens han forsøger at lomme den otte bold eller banker den otte bold i en anden lomme end den, han angav før skuddet.

Del:
Kommentarer