Barrett's spiserør kost

Barrett's spiserør kost

Barretts spiserør er normalt diagnosticeret hos personer med langvarig gastroøsofageal reflux sygdom eller GERD, som det er almindeligt kendt. Mavesyre regurgiterer i den nedre spiserør, der forårsager irritation. Over tid begynder denne irritation at ødelægge spiserøret i esophagus, hvilket forårsager Barrett's Spiserør. Selvom GERD er ret almindelig, vil kun en lille procentdel af dem med den udvikle Barrett's Spiserør. De diagnosticerede med Barretts spiserør har en højere risiko for at udvikle spiserørkræft.

Betydningen af ​​kost

Når erosionen finder sted, og de sunde celler i spiserøret er beskadiget, kan de ikke repareres. Desværre er der ingen kur mod Barretts spiserør, kun behandlinger for at standse progressionen. Efter en ordentlig kost hjælper det med at bremse eller stoppe yderligere skader. Fjernelse af fødevarer fra din kost, der forårsager irritation er absolut nødvendigt.

Fed mad og kødprodukter

Fedtfattige eller fedtede fødevarer er kendt for at irritere gastrointestinale tilstande som GERD eller Barrett's Spiserør. Disse fødevarer er svære at fordøje og tager derfor længere tid at passere gennem tarmkanalen. Begræns fastfoodvarer, fedt rødt kød og mad, der er stegt. Kød inkluderet i din kost skal være magert og fedtfattigt som kylling, fisk eller kalkun.

drikkevarer

Hvad du drikker også kan påvirke symptomerne på Barrett's Spiserør. Visse drikkevarer bør undgås, såsom alkohol, kulsyreholdige drikkevarer, kaffe og visse aromatiserede teer, især dem, der indeholder mynte. Drikkevarer indeholdende kulsyre og koffein forårsager irritation af spiserøret. Mejeriprodukter kan tilsættes til din kost, så længe de er fedtfattige eller fedtfrie. Fedtfattige udgaver såsom fuldmælk eller chokolademælk bør undgås.

Frugt og grønt

En kost rig på frugt og grøntsager er vigtigt for alles velvære. Dette gælder også for dem, der lider af Barrett's spiserør. De fleste grøntsager er acceptable for dem, der følger en streng diæt, medmindre de er stegte eller kogte i olier. Grøntsager spist rå eller dampet er de bedste. At vælge de rigtige frugter kan være lidt vanskeligere. Hold dig væk fra citrusfrugter som appelsiner og grapefrugter sammen med ananas. I stedet kigge efter frugter højt i antioxidanter som blåbær, meloner og æbler.

Del:
Kommentarer