Bagesoda som giftig klimakure

Bagesoda som giftig klimakure

Poison ivy kan se ufarligt, men ve den person, der kommer i kontakt med det. Poison ivy vil give dig et udslæt på din hud, der er forårsaget af toksinet urushiol. Mange mennesker er allergiske overfor denne olie, men selvom du ikke er det, vil det brændende udslæt du får fra det, få dig til at ridse din hud væk. I stedet for at spilde penge på købekøbt fløde eller medicin, kan du bruge bagepulver som en hurtig, enkel og billig kur.

Gift

Poison ivy, eller gift eg, er en vinplante med tre mandelformede blade og gråhvide bær almindelige i Nordamerika. Det er kendt for det toksin, det producerer, kaldet urushiol, hvilket forårsager kløendeudslæt hos de fleste mennesker. Urushiol er en klar olie, der kommer ud af bladene og stamme og binder til huden ved kontakt, hvor det forårsager betændelse og derefter blærer. I alvorlige tilfælde udledes klare væsker fra åbne blister.

Skylle

Hvis du er blevet smittet med giftemaire, skal du køre varmt vand over det berørte område hurtigst muligt, helst inden for en time. Skrub ikke eller brug en vaskeklud. Dette vil gøre din hud føles ekstremt kløende, men vandet vil mindske din eksponering for toksinet.

Bade

Brug ikke den måned gamle kasse med sodavand, der sidder i køleskabet og taber effektivitet. I stedet skal du købe en kasse frisk bagepulver fra ethvert supermarked eller apotek. Kør et varmt bad og tilsæt en halv til en hel kop bagepulver til vandet. Sug i badet i op til en halv time. Små blærer på den irriterede hud kan danne sig, hvis de ikke allerede har det.

sæt ind

Efter at komme ud af badet, lav en pasta ved hjælp af tre spiseskefulde bagepulver og en spiseskefuld vand og anvende på det berørte område. Det tørrer hurtigt og efterlader et hvidt pulverrester, så pas på, at du ikke tilfældigt gnider den af. Bagepulver synes at trække urushiol fra huden; så når det tørrer, bør det lindre smerten.

Vask

Vask alt. Urushiololie, som de fleste olie, klæber til overflader; så alt hvad der kan have været i kontakt med giftemyet, fra dit tøj til en pung eller rygsæk til rattet på din bil (eller hvad du end måtte have rørt) skal rengøres grundigt med sæbe og varmt vand eller du vil fortsætte med at genopfylde dig selv i uger.

Advarsler

Hvis en stor del af din krop er blevet smittet af giftegummi, eller hvis du får det i øjnene, næse eller mund, skal du straks søge læge.

Del:
Kommentarer