Avancerede Prostatacancer Symptomer

Avancerede Prostatacancer Symptomer

Prostatacancer producerer normalt ikke nogen signifikante symptomer, før den er gået videre til et avanceret stadium. Når symptomer opstår, afhænger de af, hvor avanceret kræften er, og hvor langt den har spredt sig. Selv om der ikke er nogen kur mod avanceret prostatacancer, er der behandlinger, der kan hjælpe med at kontrollere symptomer.

Fakta

Prostatacancer er meget almindelig og påvirker ca. en ud af seks mænd i USA. De fleste typer prostatacancer udvikler sig langsomt og forbliver begrænset til prostata i en længere periode. Disse typer kræver meget lidt, hvis nogen behandling. Andre former for prostatacancer er meget aggressive og spredes hurtigt. Hvad forårsager prostatakræft, og hvorfor nogle typer opfører sig anderledes, er ukendte.

Symptomer pĂĄ tidlige scener

De fleste mænd oplever ikke symptomer i de tidlige stadier af prostatakræft. Når symptomer er til stede, involverer de normalt urinproblemer. Vanskeligheder ved vandladning, problemer med at starte og stoppe strømmen og formindsket kraft i strømmen er symptomer, som nogle oplever under de tidlige stadier af prostatakræft. Imidlertid er disse samme urin symptomer meget mere tilbøjelige til at være forårsaget af godartede prostata tilstande, såsom en forstørret prostata eller en prostata infektion.

Advanced-Stage Symptomer

Symptomer, der angiver kræft i prostata eller i området omkring prostata, omfatter blod i sæden eller urinen, vanskeligheder med at få erektion og smertefuld ejakulation. Symptomer på prostatacancer, der har spredt sig til lymfeknuderne i bækkenet, omfatter hævelse i benene og smerte eller ubehag i bækkenområdet. Symptomer på avanceret prostatacancer, der har spredt sig til knoglerne, omfatter knoglesmerter, der ikke undertrykker, knoglebrud og rygkompression. Træthed og vægttab er andre almindelige symptomer på avanceret prostatacancer.

Betydning

Som med de fleste kræftformer er nøglen til overlevelse af prostatakræft tidlig påvisning og behandling. Fordi symptomer normalt ikke er til stede, før de når et avanceret stadium, er det afgørende, at mænd gennemgår rutinemæssig screening for prostatakræft. De to mest almindelige screeningstest er prostata-specifik antigen (PSA) test og digital rektal eksamen (DRE).

Overvejelser

Behandlinger for prostatakræft er stærkt forbedret i de seneste år. Kræft har over 90 procent kur, hvis det opdages og behandles tidligt. Det er meget vigtigt, at mænd, der diagnosticeres med prostatakræft, har en proaktiv rolle i behandling og ledelse.

Del:
Kommentarer