Aspekter af en personlig identitet

Aspekter af en personlig identitet

En identitet er en indviklet web af livserfaringer, valg og livsstil. En persons individuelle identitet er indlejret i familie, køn, etnicitet, venskaber, moral og interesser. Selvom identitet er et stort begreb, der anvendes på forskellige interessepunkter, kan der defineres aspekter af personlig identitet med hensyn til hvad det betyder at være et unikt menneske.

Selvbevidsthed

En person skal have selvbevidsthed og selvkundskab for at have en fuldt dannet identitet. Med undtagelse af alvorlig psykisk sygdom eller narkotikarelaterede problemer styrer hver person sine handlinger. At vælge et bestemt job, forhold, værdi og eller gøre en impulsiv handling er en kontrolleret handling. Et aspekt af identitet er en persons valg at vide, at de er ansvarlige for enhver handling og beslutning. Denne selvbevidsthed og kendskab til det sande selv hjælper med at danne identitet.

Selvværd

Hver enkelt person skal føle sig godt om hendes bidrag til verden. Hvis en person ikke har selvværd eller ekstremt lavt selvværd, vil han sandsynligvis lide af selvdestruktivt tanker eller tanker om at skade andre, for at få ham til at føle sig kraftig. "En persons selvværd kan afspejles i deres adfærd, som i selvsikkerhed, skamhed, tillid eller forsigtighed," skriver R. Ryckman i sin bog "Personlighedsteorier". Mens man ikke behøver at have ekstremt højt selvværd for at have en identitet, giver han tro på sine talenter, positive træk og værdier ham en nyttig og sund identitet i sit samfund eller samfund. F.eks. Kan folk tro, at en person, der altid er nede på sig selv, ikke kan bidrage eller tilbyde hjælp til sit samfund, mens en person med et højere selvbegreb deler sin identitet med offentligheden på en nyttig måde.

Tro og værdier

Hvad en person mener udgør en identitet. En person kan tro på religion, afholdenhed eller betydningen af ​​uddannelse, for eksempel. Disse overbevisninger, når de samles, udgør en del af individets identitet. Fordi overbevisninger kan ændre sig - for eksempel konverterer en person til en ny religion eller oplever en livsforandrende begivenhed, der introducerer hende til en ny tro - dette aspekt af identiteten kan skifte, modnes eller blive rystet ofte. Når man taler med andre eller træffer beslutninger, går en person til sin troreservoir for at træffe en beslutning, som er afhængig af disse gamle eller nye overbevisninger.

Personlig Opfyldelse

Hvert individ har mål, hun ønsker at opnå i hendes levetid. Uanset om hun har indrømmet det eller nægtet det selv, hjælper disse mål med at forme sin identitet. For eksempel kan man starte en familie, eje sin egen virksomhed, skrive en roman eller forskning for at finde en kur mod en sjælden sygdom. Mens en person måske ikke udfører sit mål, er det en del af hans identitet - hvem han er - at punge det mål eller mål. Hvis en person ikke kan eller ikke vil forsøge at opfylde sine lidenskaber, mangler hun en del af hendes identitet, og hvordan hun interagerer lykkeligt med verden omkring hende.

Del:
Kommentarer