Ă…rsagerne til Burping uden at spise

Ă…rsagerne til Burping uden at spise

Burping, også kaldet bøjning, er processen med at frigive luft fra spiserøret eller maven via munden. Mens det nogle gange er støjende eller pinligt, er det helt normalt. Folk associerer generelt burping med en mad, de har forbrugt, eller mængden, de spiser. Det er dog ikke altid tilfældet. Der er flere andre grunde til, at bøjning er en reaktion.

Aerophagia

Fælles dampe findes i luften eller fødevarer, som folk spiser, er oftest årsagen til bøjning. Aerophagia, eller luften sluger, er en af ​​hovedårsagerne til, at folk burp, på grund af overskydende carbondioxid og ilt. Burping forekommer generelt i forbindelse med at spise eller drikke, men det kan ske ellers, som når tyggegummi eller suger på hårdt slik. Når luft kommer ind i maven eller spiserøret, vil du føle behovet for at frigive det ved at bøje.

Drikke og tage antacida

Kulbrinte drikkevarer har overskydende mængder kuldioxid, hvilket er en væsentlig årsag til behovet for at burpe. Opblussen af ​​gas kan være ret ubehageligt; derfor vil du føle det nødvendigt at bøjle for at frigøre gassen. Den eneste måde at undgå denne grund til burping er at undgå drikkevarer som sodavand eller øl. Tag antacida kan også forårsage opbygning af carbondioxid, som reaktion på neutralisering af mavesyre. Dette har samme virkning som en kulsyreholdig drikkevare.

Syre eller gastroøsofageal tilbagesvaling

Syre- eller gastroespohageal reflux forårsager mavesyre for at komme tilbage i spiserøret. Normalt svælger en person gentagne gange for at forsøge at slippe af med denne syre. Når dette sker, slukker han sædvanligvis også en overskydende mængde luft, hvilket får ham til at føle behovet for at belch. Indtil materialet er klart, kan burping fortsætte, da han søger en form for lettelse.

Kronisk hævning

Kronisk bøjning, eller burping gentagne gange og ofte, er resultatet af en af ​​mange forskellige faktorer. Nogle mennesker svelger luft som en nervøs vane, som får dem til at burpe. Gastritis eller betændelse i maven mavesår; og gastroparesis, eller forsinket mavetømning, er alle andre grunde til, at en person kan have en kronisk bøjningsforstyrrelse. Pleje af en læge bør tilstræbes at helbrede hver af disse.

Del:
Kommentarer