Ă…rsager til venstre-sidet mavesmerter

Ă…rsager til venstre-sidet mavesmerter

Mavesmerter er et symptom på mange lidelser, nogle af dem alvorlige eller livstruende. Kontakt en læge, hvis du oplever svære mavesmerter, der vedvarer eller forværres. For smerte i venstre side af din mave kan en hurtig kontrol af dine seneste aktiviteter, fødeforbrug og ledsagende symptomer hjælpe dig med at bestemme en sandsynlig årsag.

Betydning

Medicinsk begynder din underliv lige under din thorax eller brystben og strækker sig nedad til dine bækkenben. Din mave er hjem for din mave, dine store og små tarm, dit bilag, lever, milt, bugspytkirtlen og galdeblæren. Desuden er dit urinsystem, nyre og urinledere i din mave. Selv om dine reproduktive organer er i dit bækken, mener mange mennesker, at dette område er deres underliv.

typer

Smerter er din krops måde at fortælle dig, at der kunne være et problem. Da underlivet indeholder mange organer, er placeringen af ​​smerten, intensiteten og typen af ​​smerte indikatorer for det underliggende problem. Nogle af de mere almindelige fordøjelsessystemet årsager til venstre sidede mavesmerter omfatter intestinal gas ledsaget af abdominal distension, fordøjelsesbesvær, colitis, pancreatitis, diverticulitis, irritabel tarmsyndrom (IBS) eller nyreproblemer, der påvirker venstre nyren eller uretret. Hvis smerten er ny, skarp eller alvorlig, kontakt en læge for at få råd.

Identifikation

Fordi underlivet er det største kropshulrum, kan smerter på venstre side indikere et problem andre steder i maven. En ektopisk graviditet i venstre æggeleder kan udstråle smerter i den øverste del af underlivet. Hos kvinder kan endometriose forårsage kronisk smerte i hver side af maven. Hvis din læge har mistanke om, at smerten stammer fra dine reproduktive organer, kan han bestille en transvaginal ultralyd til at identificere problemet.

Overvejelser

Din læge vil spørge om dine nylige måltider, hvis smerten er halvvejs på venstre side af din mave. Selvom madforgiftning ofte påvirker hele maven, hvilket resulterer i kvalme, opkastning eller diarré, kan det også påvirke kun den ene side og forårsage krampe i musklerne. Venstre sidet smerte, der strækker sig mod din ryg, kan stamme fra din venstre nyre. En nyrestein forårsager ubehagelig smerte hos nogle individer og kan kræve laserbehandling for at bryde stenen i mindre stykker, så den kan passere gennem urinlægen. Med en stor nyresten kan noget blod være synligt i din urin, fra en lyserød tinge til en mørkere rød. Ethvert blod i din urin signalerer behovet for straks at underrette en læge.

Potentiel

Selvom en simpel fordøjelsesforstyrrelse kan resultere i venstre sidet mavesmerter, kan årsagen også være noget alvorligt. En læge skal behandle enhver ny smerte eller smerte, der forværres. Venstre sidemuskulær smerte med en ledsagende feber, appetitløshed, svimmelhed i buk eller dårlig ånde er en nødsituation, og patienten skal så hurtigt som muligt kontakte en læge.

Advarsel

Vent ikke på alvorlige smerter at aftage, ring til din læge og få sin mening. Mens de fleste tilfælde af mavesmerter er midlertidige forhold, der skyldes dårlig fordøjelse, en trækket mavesmerter eller forstoppelse, tager ingen chancer.

Del:
Kommentarer