Årsager til tab af blærekontrol under søvn

Årsager til tab af blærekontrol under søvn

Der er en række årsager til tab af blærekontrol, mens du sover. De omfatter forholdsvis godartede årsager som angst eller en reaktion på medicin til mere alvorlige tilstande som infektioner eller kræft. Læger kan normalt diagnosticere problemet ved hjælp af en simpel test eller serie af tests.

Urinvejsproblemer

En almindelig årsag til tab af blærekontrol under søvn er et urinvejsproblem. En infektion i urinvejen, en urinvejssten eller en blokering kan resultere i ufrivillig tømning af blæren mens du sover. Disse problemer kan typisk behandles med antibiotika for at rydde op en infektion eller anden medicin for at hjælpe en person med at blokere eller overføre en nyre.

Angst

Angst er en almindelig årsag til nattetidslugtning hos børn, men kan også udløse problemet hos voksne. En psykiater konsulteres normalt for at finde årsagen til angst og behandle problemet. Dette er normalt et midlertidigt problem for børn, men kan være et kronisk problem for voksne.

Medicin

Nogle lægemidler har været kendt for at forårsage tab af blærekontrol under søvn, som en bivirkning. De omfatter medicin, der er taget til søvnløshed og dem, der er taget til psykiatriske problemer som thioridazin, clozapin og risperidon. Læger vil normalt prøve en anden medicin, hvis problemet fortsætter.

Diabetes

Tab af blærekontrol mens du sover kan være relateret til diabetes. Diabetes hæmmer undertiden produktionen af ​​anti-diuretisk hormon (ADH), som fortæller nyrerne at producere mindre urin, når kroppen er i søvn. Diabetes kan også resultere i en tilstand kaldet natlig polyuria, som beder nyrerne om at producere for store mængder urin om natten.

Mere alvorlige problemer

I nogle tilfælde kan tab af blærekontrol om natten forårsage forstørret prostata eller prostatakræft. Det kan også være et advarsels tegn på blærekræft. Hvis du oplever tabet af blærekontrol, mens du sover, skal du konsultere en læge og få en ordentlig diagnose. I de fleste tilfælde kan det let behandles, når den underliggende årsag er identificeret.

Del:
Kommentarer