Årsager til prikkende og brændende følelse i benene og våben

Årsager til prikkende og brændende følelse i benene og våben

Der er mange forskellige årsager til, at en person kan opleve prikkende og brændende fornemmelser i arme og ben. De mest almindelige årsager til parasethiasier (hudfølelser) er diabetes, perifer neuropati, multipel sklerose, iskiasproblemer og fibromyalgi. Stikkende og brændende fornemmelser i ben og arme kan også være forårsaget af cirkulationsproblemer, der kan være midlertidige og simpelthen resultatet af at sidde mærkeligt på en fod eller ligge på en arm. "Pind og nåle" følelse af parastesier kan være irriterende i sine mildeste former og distressende i sine mest avancerede former.

Diabetes

Ifølge Medline Plus er et af de mest almindelige symptomer på diabetes følelsesløshed, prikkende og brændende i ben og fødder. Dette sker ofte som et resultat af højt blodsukker og den resulterende nerveskade. For personer, der ikke er opmærksomme på dette alvorlige symptom, kan resultaterne være ødelæggende. Efterhånden som tilstanden forløber, går følelsen tabt i ekstremiteterne, så det kan blive vanskeligt for mennesker med diabetes at indse, at de har et sår på deres fod eller fingre. Dette gør det mere sandsynligt, at de vil miste lemmer som følge af diabetes.

Multipel sclerose

En anden tilstand, der kan resultere i prikkende og brændende fornemmelser i ben og arme, er multipel sklerose, ifølge Medline Plus. For personer, der ikke har haft tilstanden meget lang, er en af ​​de første symptomer, at MS er til stede, disse pins og nåle følelser. Derfor anbefaler mange læger, at gentagne oplevelser af ubehag i ben og arme ikke bør ignoreres, især hvis de ledsages af andre symptomer som problemer med balance eller problemer med tale.

Iskias

Den nervesygdomme knytter sig til det nedre aspekt af rygsøjlen. Mange rygproblemer er ofte et resultat af skader på nervesystemet og kan resultere i følelsesløshed, prikkende og brændende fornemmelser i underekstremiteterne, ifølge Medline Plus. Mange mennesker tror oprindeligt, at de har skadet deres hofter, når de i virkeligheden er blevet skadelidte eller er betændt. Ischiasmerter udsender normalt enten eller begge ben og kan nå så langt som fødderne.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en tilstand, hvor nerverne er stærkt betændt og følsomme. Nylig forskning tyder på, at personer med denne tilstand er overfølsomme for nervesmerter på grund af et overskud i mængden af ​​det neurologiske kemikalie, der signalerer hjernen, at kroppen føler smerte. En form for smerte, der er almindelig for patienter med fibromyalgi, brænder og prikker i arme og ben, ifølge WebMD.

Cirkulationsproblemer

En anden kilde til prikking og brænding i ben og arme kan være cirkulationsproblemer. Hvis presset, så blodet ikke får lov til at cirkulere frit til ekstremiteterne, er det muligt at føle sig brændende og prikkende i fødder, hænder, ben og arme. Når trykket er løftet, vender blodet langsomt tilbage til det pågældende lem og ubehag mærkes i et par minutter, indtil blodet vender tilbage.

Del:
Kommentarer