Ă…rsager til lungespots

Ă…rsager til lungespots

Lunge pletter er mere almindelige end de fleste mennesker tror. Mange er produceret af harmløs ardannelse i lungerne forårsaget af respiratoriske infektioner i lungerne. Lungepletter kan dog pege på en meget mere alvorlig tilstand som kræft eller svamp, der skal behandles straks.

Fakta

Et lungepot er et mærke, der er tydeligt på en CT-scanning eller røntgenstråle af lungerne. Lunge pletter kan have en række årsager, og ikke alle er årsag til alarm. Dog vil din læge sandsynligvis fortsætte med at overvåge dine lunge pletter for at sikre, at de ikke er tegn på en alvorlig tilstand som kræft. Hvis du er diagnosticeret med at have en eller flere lunger, skal du diskutere alle mulighederne hos din læge og forsøge at forblive rolige, mens dine resultater kommer tilbage. Lunge stedet er faktisk ret almindeligt.

typer

Lunge pletter er normalt knuder i lungen, der er forårsaget af infektion, inflammation eller en tumor. Granulomer er en af ​​de mere almindelige årsager til lunger. Granulomer er simpelthen ardannende i lungerne, der skyldes infektioner i lungerne med betændelse, der er alvorlige nok til at forårsage ardannelse. Ifølge National Jewish Medical and Research Center kan granulomer også være forårsaget af svamp (normalt enten coccidioidomycosis eller histoplasmose). Den anden årsag til lungestik er en malign eller godartet tumor.

Identifikation

Der er tre primære måder at identificere din særlige type lungepot på. Den mest almindelige og mindst invasive måde at bestemme årsagen til en lungeplet er at overvåge stedet ved hjælp af en CT-scanning. Hvis det ændrer sig over tid, er det sandsynligvis en tumor. Hvis det forbliver det samme, er det mere sandsynligt et granulom. Hvis stedet øges i størrelse, vil en transthoracisk nålestimulationsbiopsi (TNAB) træffe yderligere test for kræft. Den tredje primære type analyse til bestemmelse af årsagen til en lungepot er en total fysisk undersøgelse. Resultaterne af en undersøgelse vil føre din læge til indikatorer for bestemte typer af sygdomme.

Forebyggelse / Solution

Nogle årsager til lunger er uundgåelige. Men for at minimere dine chancer for at udvikle et lungepot, skal du ikke ryge. Skaden, at rygning gør ved lungen, kan let føre til kræft og andre alvorlige sygdomme som emfysem. En anden forebyggelsesmetode behandler respiratoriske sygdomme og infektioner omgående for at forhindre ardannelse. Undgå også at arbejde med asbest, og hvis du skal arbejde med det, skal du sørge for at bruge de korrekte forholdsregler og masker for at undgå at trække asbestpartikler i lungerne.

Advarsel

Det er vigtigt at tage lungepunkter alvorligt, især hvis du har en historie med rygning eller eksponering for asbest. Hvis lungepletter opdages i en ikke-relateret CT scan eller bryst røntgen, skal du sørge for at følge op med din læge om dem. Selvom granulomer, der ikke forårsager skade, er temmelig almindelige, hvis en ondartet tumor skulle være til stede i lungerne, skal behandling for kræft påbegyndes straks, fordi lungekræft er en af ​​de dødbringende og hurtigste former for kræft at sprede sig.

Del:
Kommentarer