√Örsager til kramper i overbenet

√Örsager til kramper i overbenet

Hvad er benkramper?

√ėvre benkramper er n√•r musklen tr√¶kker sig i benet. Normalt kontraherer musklerne pludseligt og uden advarsel, selvom du m√•ske venter benkramper, hvis du har gjort en stor m√¶ngde motion eller anstrengende aktivitet, der involverer dine ben. Et benkramper kan f√łles som om nogen kaster dig i benet, ligesom en muskel i benet er engagerende uden at du bev√¶ger det, eller som at din benmuskel i det v√¶sentlige sidder fast i stilling. Benkramper er i de fleste tilf√¶lde ikke farlige, men hvis du f√łler konsekvent stikkende smerter i benet, kan du lide af blodpropper og skal g√• til l√¶gen s√• hurtigt som muligt.

√Örsager til benkramper

Benkramper er normalt årsagen til overbelastning eller dehydrering. Benkramper er almindelige hos ældre mennesker på grund af svækkede, atrofierede muskler og gravide på grund af den ekstra vand og babyvægt, de bærer. Benkramper kan også være årsagen til lave kaliumniveauer i kroppen. For at forhindre benkramper forekommer, skal du drikke rigeligt med vand og elektrolytholdige drikkevarer hele dagen, spise bananer for at hæve kalium og undgå overbelastning, især benene.

Når benkramper er alvorlige

I sj√¶ldne tilf√¶lde kan benkramper ogs√• v√¶re et resultat af diabetes, Parkinsons sygdom, hyperthyroidisme, levercirrhose og alkoholisme. Benkramper er ogs√• bivirkninger af nogle l√¶gemidler, herunder flere blodtryksmedicin. Hvis du tager nye medicin og oplever benkramper, skal du kontakte din l√¶ge s√• hurtigt som muligt. Hvis du har nogen af ‚Äč‚Äčde ovenfor n√¶vnte sygdomme eller lidelser, skal du kontakte din l√¶ge og fort√¶lle hende, at du lider af benkramper for en komplet medicinsk diagnose.

Del:
Kommentarer