Årsager til kramper i overbenet

Årsager til kramper i overbenet

Hvad er benkramper?

Øvre benkramper er når musklen trækker sig i benet. Normalt kontraherer musklerne pludseligt og uden advarsel, selvom du måske venter benkramper, hvis du har gjort en stor mængde motion eller anstrengende aktivitet, der involverer dine ben. Et benkramper kan føles som om nogen kaster dig i benet, ligesom en muskel i benet er engagerende uden at du bevæger det, eller som at din benmuskel i det væsentlige sidder fast i stilling. Benkramper er i de fleste tilfælde ikke farlige, men hvis du føler konsekvent stikkende smerter i benet, kan du lide af blodpropper og skal gå til lægen så hurtigt som muligt.

Årsager til benkramper

Benkramper er normalt årsagen til overbelastning eller dehydrering. Benkramper er almindelige hos ældre mennesker på grund af svækkede, atrofierede muskler og gravide på grund af den ekstra vand og babyvægt, de bærer. Benkramper kan også være årsagen til lave kaliumniveauer i kroppen. For at forhindre benkramper forekommer, skal du drikke rigeligt med vand og elektrolytholdige drikkevarer hele dagen, spise bananer for at hæve kalium og undgå overbelastning, især benene.

Når benkramper er alvorlige

I sjældne tilfælde kan benkramper også være et resultat af diabetes, Parkinsons sygdom, hyperthyroidisme, levercirrhose og alkoholisme. Benkramper er også bivirkninger af nogle lægemidler, herunder flere blodtryksmedicin. Hvis du tager nye medicin og oplever benkramper, skal du kontakte din læge så hurtigt som muligt. Hvis du har nogen af ​​de ovenfor nævnte sygdomme eller lidelser, skal du kontakte din læge og fortælle hende, at du lider af benkramper for en komplet medicinsk diagnose.

Del:
Kommentarer