Årsager til hånd- og fodkramper

Årsager til hånd- og fodkramper

Kramper kan forekomme i enhver muskel i kroppen, herunder hænder og fødder. Kramper i din hånd og fødder opstår normalt pludseligt og udvikler sig hurtigt. Erfaringen med at have dem kan variere fra en irriterende ulejlighed til en yderst smertefuld situation. Der er flere mulige årsager til hånd- og fodkramper, lige fra godartet til symptomer på alvorlig sygdom.

typer

Hånd- og fodkramper er ufrivillige sammentrækninger af musklerne, hvorunder muskler ofte kontrakt meget tættere end du kunne frivilligt indgå dem. De opstår normalt pludseligt og kan være yderst smertefulde. Den muskel, der er kramper, kan synligt bøje sig under huden, og når du rører ved det, kan den føle sig hård eller stiv. Kramper er ofte forbundet med muskelspasmer.

Muskler

Dine hænder eller fødder kan krampe, fordi musklerne i dem er overtired. At holde dem i en akavet position for længe kan spænde dem. For eksempel kan holde fingrene klædt rundt om en pen i lang tid medføre forfatterens kramper. Overarbejde muskler med kraftig motion kan også forårsage kramper. Langsom og blid strækning af hånd eller fod for at lette den kontraherende muskel er den bedste måde at stoppe denne form for kramper.

mangler

Hvis du har lave niveauer af visse næringsstoffer i din krop, kan dette forårsage hånd- og fodkramper. Hvis du har reduceret indhold af calcium og magnesium, kan det medføre kramper. Mangel på D-vitamin kan forårsage muskelspasmer og kramper i dine hænder og fødder. Hvis du oplever kramper mens dehydreret, især efter træning, er der en god chance for, at det er, hvad der udløser muskelkontraktionerne. I disse tilfælde vil korrigering af manglen stoppe kramperne fra at komme tilbage, når du strækker ud musklerne.

Sygdom

Flere sygdomme omfatter muskelspasmer i deres symptomer. Disse spasmer kan føre til hånd- og fodkramper. Disse sygdomme omfatter nyresvigt, hypothyroidisme og tetany. Parkinsons sygdom, Huntingtons sygdom og multipel sklerose kan alle forårsage hånd- og fodkramper, som igen kan udløse kramper. Behandling af disse underliggende forhold kan bidrage til at forhindre hånd- og fodkramper.

Andre årsager

Hånd- og fodkramper kan være en bivirkning af visse lægemidler. Alkoholisme er også forbundet med tilbagevendende kramper. Hvis du er gravid, kan du opleve lejlighedsvis hånd- og fodkramper. Nogle af symptomerne ved indtagelse af alkaliske salte er muskelkramper i hænder eller fødder.

Del:
Kommentarer