Årsager til flaring næsebor

Årsager til flaring næsebor

Nasalflaring, som opstår, når åbningen af ​​en persons næse forstørres, er et tegn på, at nogen udøver øget indsats for at trække vejret eller har svært ved at trække vejret. Selvom det ofte opstår som en funktion af normal vejrtrækning, kan flaring næsebor til tider være tegn på sygdom eller alvorlig lidelse.

Forvirrede eller forstyrrede følelseslande

En flared næsebor indikerer at en persons puls eller vejrtrækning er steget, og kan være tegn på følelsesmæssig stress. I en konfrontationssituation er flaring næsebor - normalt i kombination med en krøllelæbe - et tegn på, at en person oplever foragt, væmmelse eller vrede og kan klare sig til kamp. Jo mere udstødt det udflødte næsebor, jo mere sandsynligt er det, at en person bliver voldelig eller fysisk. Det kan også være et signal om, at en person oplever utilfredshed, eller hvis han er dybt overvejet, kan fladende næsebor indikerer, at en person træffer en stor beslutning. I en flirtende sammenhæng betyder flaring næsebor - især med uledsaget af en krølle læbe - at en person kan være romantisk interesseret eller seksuelt opvokset.

Øvelse eller kraftig anstrengelse

Kroppets åndedrætssystem er ansvarlig for at omdanne ilt til kuldioxid, der har fyldt lungerne. Under hvile bruges kun omkring en tiendedel af lungerne til vejrtrækning. Under tung anstrengelse, såsom løb eller vægtløftning, har en person hele lungenes evne til at generere energi. Næseborene åbner naturligt bredere for at tillade det øgede luftvolumen, der er nødvendigt for en given aktivitet. En person kan opleve tung vejrtrækning og flammer næsebor tidligere, hvis de er overvægtige, ude af form eller røg.

Åndedrætsbesvær

Nogen kan vise fladende næsebor og synes at have svært ved at trække vejret, når de ikke udøver eller udøver betydelig indsats. Flaring næsebor kan være forårsaget af astma eller bronchiolitis, som ikke nødvendigvis kræver øjeblikkelig opmærksomhed, men kræver behandling af en læge. Bemærk, hvor ofte og når symptomet kommer til udtryk, hvordan denne persons vejrtrækning lyder, og hvordan den person føler sig (for eksempel muskel ømhed, træthed).

Nødsituationer

Hvis næsens næsebor er flaring og den persons hud vises blå hvor som helst på deres ansigt eller i hænderne, er det en nødsituation. En blålig hudfarve betyder, at en person mangler tilstrækkelig ilt, og hendes luftvejskanaler kan være blokeret. Årsager til luftvejsobstruktion omfatter epiglottitis og blodkoagulation i lungerne, som kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Del:
Kommentarer